FOTO: Održani prvi sportski susreti ‘republike’ Šubićevac

Živo je bilo proteklih dana na Šubićevcu. Naime, u organizaciji tamošnjeg Mjesnog odbora i Župe Sv. Ante Padovanskog Šubićevac, održani su prvi sportski susreti za stanovnike ovog šibenskog kvarta. Oni mlađi natjecali su se u nogometu i rukometu, dok su oni stariji odmjerili snage u balotama.

Na turniru u balotama natjecalo se sedam kvartovskih ekipa, a najuspješnije je bila ekipa imena Trapez (Ivica Teskera, Dane Badžim, Vlatko Vulinović). Drugo mjesto pripalo je ekipi Važine (Rade Vuković, Mladen Vukšić, Živko Vukičević), dok je broncu uzela Šušida. Valja istaknuti kako je u sklopu ove manifestacije obnovljen tamošnji zog, pa će na njemu, ne sumnjamo, ubuduće vladati prava gužva.

subicevac igre 4

Što se tiče rukometnog turnira, on je bio rezerviran za djevojčice, a sudjelovale su ekipe iz četiri grada – Šibenika, Vodica, Zadra i Biograda. Na koncu su se najboljima pokazale djevojke iz novosnovanog kluba RK Šibenik 2015, koji dolazi upravo sa Šubićevca. Njegove boje na turniru branile su Ana Marija-Mikulandra , Matea Klanac, Marijana Bura, Lucija Aleksić, Iva Klisović, Lora Samodol, Nika Marković, Patricija Milković, Lucija Koštan, Patricija Markoč, Gordana Jukić i Brajković Antonija.

subicevac 6 rukometasice

O dominaciji šibenskih rukometašica govori i podatak kako su čak njih četiri izabrane u najbolju sedmorku turnira (Ana Marija Mikulandra, Matea Klanac, Marijana Bura, Lora Samodol).

subicevac igre 2

U nogometnom turnira natjecalo se pet ekipa osnovnoškolaca, a najuspješnija je bila ekipa Šubija u sastavu Vice Torić , Mateo Barišić, Kristijan Periša, Šimun Kristić, Mihovil Grčić i Domagoj Brnada.

Sve u svemu, sportske igre kvarta Šubićevac pokazale su se punim pogotkom, o čemu svjedoči i odlična posjećenost.

subicevac igre 5

– Ovo je svakako jedan veliki sportski događaj za naš kvart, a cilj je da postane tradicionalan, da iduću godinu sve podignemo na jedan viši nivo i uvrstimo neke druge sportove, poput  potezanje konopa, skakanje u vreći, basketa i graničare – poručili su organizatori, zahvalivši se svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su im pomogli u organizaciju Igara i obnovi zoga za balote.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.