FOTO: Otkrivene Draženove brončane tenisice, uskoro i table s natpisom ‘Ulazite u Draženov grad’

Trg Dražena Petrovića od danas je bogatiji za još jedan ‘eksponat’. Naime, na njegov 51. rođendan, uz prisustvo Biserke Petrović, brojnih mališana i građana, sportaša i osoba iz javnog i političkog života,  i uz zvuke pjesme ‘Život leti kapetane’, otkriven je odljev Draženovih tenisica u bronci.

drazenov 51 rodendan patike 221015 7

drazenov 51 rodendan patike 221015 1

– Postavljanjem brončanih tenisica zaokružena je priča o Draženu u njegovom rodnom gradu, odakle je sve počelo. Ovaj trg, koji nosi šibenska, košarkaška obilježja, sada s ponosom nosi ime Dražena Petrovića – kazao je gradonačelnik Željko Burić koji je skupa s Biserkom Petrović otkrio brončane tenisice.

drazenov 51 rodendan patike 221015 9

Draženova majka bila je vidno uzbuđena i ganuta današnjim događajima i načinom na koji se Šibenik odužio svom velikanu.

drazenov 51 rodendan patike 221015 3

– Mislim da je normalno da se rodni grad na ovakav način oduži Draženu. Ako se o njemu rade izložbe i snimaju filmovi u Americi, Africi, onda je očekivano da u Šibeniku postoji nešto ovakvo, nešto što će govoriti da je iz ovog grada krenula njegova priča. Nisam sumnjala da će se to dogoditi, ali trebalo je malo strpljenja – kazala je Biserka Petrović.

drazenov 51 rodendan patike 221015 4

A u skoroj budućnosti svi koji dolaze u Šibenik bit će još više upoznati s tim da se u njemu rodio jedan od najvećih košarkaša svih vremena. Naime, gradonačelnik Burić najavio je kako će na ulazu u Šibenik biti postavljane table na kojima će pisati ‘Ulazite u Draženov grad.’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.