FOTO: PK Šibenik osvojio rekordan broj medalja na GP mitingu u Sisku, istaknula se Ana Burazer

Rekordnih 26 medalja osvojio je Plivački klub Šibenik na međunarodnom Grand Prix mitingu u Sisku, koji je okupio 250 plivača i plivačica iz 19 klubova. Boje šibenskog kluba branila su tri plivača i šest plivačica, a kući su se vratili sa osam seniorskih, sedam juniorskih i 11 mlađe juniorskij odličja.

U kategoriji mlađih juniorki Marija Kardum osvojila je zlato na 200 leđno te srebro na 50 leđno, 50 leptir i 400 mješovito, dok je Bruna Lokas uzela tri srebrne medalje, na 50 i 100 slobodno te na 200 leptir. Kod plivača je Jerko Ćaleta doplivao do zlata na 100 i 200 leđno te bronce na 100 slobodno, dok je Duje Grgić svoju prvu medalju za klub, i to brončanu, osvojio na 200 leptir.

pk sibenik jerko

U juniorskoj kategoriji Martina Ševerdija je iz četiri finala izašla sa srebrnom medaljom osvojenom na 200 prsno te s brončanim osvojenim na 50 i 100 prsno te na 200 mješovito. Tri bronce uzeo je, pak, Stipe Bumber, na 50 slobodno, te na 50 i 100 leptir.

Seniorka Lucija Jurković Periša u Sisku je doplivala do srebra na 200 slobodno i 100 leđno, dok je na 50 slobodno bila treća,  Martina Skelin je na 200 i 400 slobodno uzela dvije brončane medalje, a najuspješnija seniorka bila je Ana Burazer, koja je osvojila zlata na 50 leptir i 100 leđno te srebro na 100 leptir.

pk sibenik ana

– Rezultati su nešto skromniji od očekivanog, ali smo ipak osvojili rekordnih 26 medalja na GP Hrvatska. Slijede nam pripreme za izlazak na otvoreni pedesetmetarski bazen, s tim da je Lucija završila sa svim školskim obavezama i pripremama za odlazak na sveučilište, tako da kreće s duplim programom priprema za ljetno prvenstvo. Ostatak ekipe s kadetima priključit će joj se po završetku nastave, 10. lipnja. Imamo dovoljno vremena da na regionalnom prvenstvu izborimo što bolje rezultate i pozicije na rang listama za Prvenstvo Hrvatske – kazala je tajnica kluba Danira Tepić.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.