FOTO: PK ŠIBENIK UZEO 22 MEDALJE U ZADRU: Niko Perica i Toni Slavica četverostruko zlatni

U Zadru je proteklog vikenda održano sedmo izdanje Međunarodnog plivačkog mitinga ‘Sv. Krševan 2015.’, koji je ujedno bio drugi miting iz serije mini Grand Prix Hrvatske za kadete. Među 370 plivača i plivačica iz 26 klubova koji su nastupili bili su i oni iz Plivačkog kluba Šibenik, koji su i ovog puta pokupili gomilu odličja. Točnije, u tri kategorije osvojili su 22 medalja, i to 14 zlatnih, pet srebrnih i tri brončane. Posebno su se istakli Niko Perica i Toni Slavica koji su uzeli po četiri zlata.

pk sibenik niko

Ali krenimo redom.

U A kategoriji Dorotea Milić doplivala je do zlata na 400 mješovito i bronce na 100 leptir, dok je spomenuti Niko Perica svoje četiri zlatne kolajne zaslužio na 100 prsno, 200 i 400 slobodno te 400 mješovito.

U B kategoriji Anamarija Vukičević osvojila je srebra na 200 i 400 slobodno te 200 na 200 mješovito, čemu je pridodala i broncu na 100 slobodno, Ema Erceg uzela je srebro na 200 prsno, Vice Perica bio je zlatni na 100 i 200 slobodno te na 200 mješovito, a na 400 slobodno bio je srebrni, dok je Filip Gligić osvojio jednu ali vrijednu medalju, broncu na 400 mješovito.

pk sibenik toni

U C kategoriji Toni Slavica spomenuta je četiri zlata osvojio na 400 mješovito, 200 leđno, 400 slobodno i 100 leptir, a dvostruko zlatna bila je Rafaela Protega koja je prva mjesta osvajala u disciplinama 100 i 200 leptir.

pk sibenik rafaela

Što se tiče bodova za Grand Prix, Niko Perica osvojio ih je 20, pa se trenutno nalazi na prvom mjestu u poretku, s 45 bodova na kontu. Vice Perica osvojio je dva boda te se u ukupnom poretku nalazi na osmom mjestu sa sedam punata, a jedan bod osvojila je Dorotea Milić, koja je sada ukupno šesta sa 11 osvojenih bodova.

– Ovom su odlični rezultati naših kadeta i mlađih kadeta, iako smo osvojili nešto manje medalja u odnosu na miting Mihovila. Polako se povećava broj isplivanih limita za Zimsko Prvenstvo Hrvatske, a  treći u nizu GPH mitinga, ‘Sv. Nikola’ u Varaždinu,  preklapa nam se  s Ekipnim prvenstvom, tako da nećemo moći nastupiti – kazala je tajnica kluba Danira Tepić.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.