FOTO: Plivačice i plivači Šibenika spremaju se za novu žetvu medalja

Pred članovima plivačkog kluba Šibenik nova je natjecateljska sezona. Vjerujemo jednako uspješna kao i 2014./2015. u kojoj su državnim prvenstvima osvojili 44 medalje u svim kategorijama. Klupska perjanica i najbolja šibenska plivačica Lucija Jurković –  Periša uzela je osam seniorskih i devet mlađe seniorskih odličja, kadeti Marija Kardum i Niko Perica osvojili su ukupno 13 medalja, kod mlađih juniora na postolja su se penjali Martina Ševerdija, Stipe Bumber i Marta Leković, a ova potonja doplivala je i do jedne medalje u mlađe seniorskoj te do četiri u juniorskoj konkurenciji.

– Ženski sastav ekipe za ovu se godinu nešto promijenio. Iz kluba su otišle Matea Galić i sestre Belamarić što je uveliko oslabilo ekipu, ali se s druge strane pojačala s Brunom Lokas, te dvjema mladim plivačicama, Marijom Kardum i Doroteom Milić,  koje su se priključile prvoj ekipi. Na prvom Grad Prix u Splitu krajem listopada imat ćemo jasnu sliku sastava konkurentnih klubova i realnu mogućnost naših plivačica – kaže predsjednik i trener PK Šibenik Marijan Tepić, dodajući kako se u prvom ciklusu koji traje 16 tjedana klub sprema za Ekipno prvenstvo Hrvatske u A diviziji, na kojem moraju izboriti plasman među prvih šest ekipa želi li se i sljedeće godine natjecati među elitom hrvatskog plivanja.

pk sibenik anamarija

Što se tiče mlade ekipe plivača, ona je uglavnom ostala u istom sastavu.

SLOŽEN RASPORED

– Ivan Rakić, Stipe Bumber, Jerko Ćaleta, Niko i Vice Perica, uz pomoć Ante Jelušića, Filipa Gligića i Tonija Slavice, imaju  vrijednost za postizanje rezultata koji će ih vratiti u B diviziju. Godinu dana su stariji i iskusniji, sastav se proširio, konkurenti su slabiji. To je mislim sasvim dovoljno za B diviziju – smatra Tepić.

Jesensko – zimski kalendar kontrolnih trka dosta je složen. Tako će juniori i seniori nastupiti na dva Grand Prix mitinga (Split i Mladost Zagreb), kadeti na mini Grand Prix mitinzima u Zadru i Varaždinu, a prvi veliki ispit imat će 10. i 11. listopada na domaćem bazenu, povodom blagdana Sv. Mihovila. Do Ekipnog prvenstva tražit će se najbolji raspored po disciplinama i na šest kola regionalne lige Šibenik – Zadar.  – Ekipe mlađih kadeta i početnika polako se slažu i popunjavaju. Većinu natjecanja za koja se spremaju imat će u Šibeniku, Splitu i Zadru, na regionalnim natjecanjima, a oni najbolji priključit će se kadetima na GP mitinzima.

pk sibenik plakat

Od početka rujna aktivna je i škola plivanja koja radi u novim terminima. Rad s najmlađom populacijom je poboljšan jer klub je dobio dva dodatna sata, što će smanjiti broj polaznika u pojedinim grupama, a grupe će se moći složiti prema jednakim sposobnostima polaznika – kazao je Tepić, dodajući kako od ove godine u PK-u Šibenik rade na formiranju posebnog termina za obuku neplivača kako bi program obuke što prije mogli uspješno završiti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.