FOTO Pogledajte kakve je ocjene u školi i na studiju imao Dražen Petrović

Portal srednja.hr objavio je zanimljiv članak o školskim, odnosno studentskim danima Dražena Petrovića, u sklopu kojeg je objavio i ‘preslike’ ocjena košarkaškog Mozarta.

‘Još pod dojmom obilaska Muzejsko memorijalnog centra Dražen Petrović za Noć muzeja i postavom koja se tamo nalazi, donosimo vam ocjene iz Draženove učeničke knjižice, Svjedodžbu o položenom završnom ispitu u srednjoj školi kao i indeks s Pravnog fakulteta gdje je studirao’, piše srednja.hr.

drazen svjedozba

U članku se iznosi kratki pregled Draženovog školovanja.

‘Dražen 1971. godine upisuje Osnovnu školu Maršala Tita u Šibeniku, a osam godina kasnije srednju Ekonomsku školu gdje je 1983. godine maturirao. Iako mu, sudeći prema ocjenama iz osnovne škole Matematika nije bila jača strana, košarkaška legenda srednjoškolsko ekonomsko obrazovanje završio je s odličnom ocjenom i pritom stekao titulu Ekonomista za računovodstveno financijske poslove. Kako su nam kazali iz Muzejsko memorijalnog centra, 1983. godine Dražen upisuje Pravni fakultet, no zbog odsluženja vojnog roka u Puli, Dražen je efektivno studirao tek u razdoblju od 1984. pa sve do 1988. godine kao izvanredni student. Nakon što je uz prekide odslušao dvije godine, zbog nastavka sportske karijere u Madridu, Dražen ostavlja fakultet po strani’, stoji u spomenutom članku, u čijem zaključku piše:

‘Iako nažalost nikada u ruke nije primio toliko željenu diplomu, Draženovi dokumenti čuvani u Muzeju, uvijek nas s vremena na vrijeme podsjete da se uz sportske obaveze vrlo dobro mogu balansirati i one školske.’

drazen ocjene 2

drazen ocjene

Cijeli tekst na portalu srednja.hr možete pročitati ovdje.

(foto: Muzejsko memorijalni centar Dražen Petrović, privatne fotografije)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.