FOTO Povratnički meč mladog Šibenčanina: Mate Rudan pokazao da je i dalje paklen boksač

Prije dvije godine Mate Rudan slovio je za jednog od većih talenata hrvatskog boksa da bi mu se onda na putu ispriječila teška ozljeda šake. Šibenčanina se sada nakon dvogodišnje pauze vratio u ring i pobijedio, pokazavši da nije zaboravi boksati. Dapače. Rudanov povratnički meč dogodio se u Sesvetama, u hrvatskoj boksačkoj Premier ligi, a u suparnik mu je bio Mihael Jugović iz zagrebačkog Gladijatora.

– Bila je to odlična borba s puno izmjena udaraca i s jakim tempom u sve tri runde. Kakav je to fajt bio svjedočile su i posjekotine na glavi koje su zaradili oba boksača, ali i jedan i drugi nisu odustajali do samog kraja, tako da su obojica zaslužili čestitke za prikazano – kazao je Matin trener Joško Sunara.

mate rudan 2

S obzirom da Mate nije boksao dvije godine, dodao je, odlično je odradio meč protiv jakog protivnika koji je prije dvadesetak dana nastupio za hrvatsku reprezentaciju na turniru u mađarskom Debrecenu.

– Naš drugi boksač Hrvoje Žurić nastupio je isti dan u prvom kolu Hrvatske boksačke lige i u svom prvom seniorskom meču izgubio na bodove od Davora Novaka iz Koprivnice, u totalno izjednačenom meču.Ostavio je jako dobar dojam i pokazao da možemo računati na njega. Idući nastup očekuje ga 18. ožujka u drugom kolu HBL, a nadamo se da će protivnike imati i Valentin Kajtazi i Stipe Verović – kazao je Sunara dodajući kako nakon par dana odomora počinju pripreme za Prvenstvo Hrvatske koje je na rasporedu u travnju.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.