FOTO Primoštenka sredila svjetsku prvakinju: Karmela Makelja prvo ime ‘Croatije Opena’!

Karmela Makelja još je jednom potvrdila da je jedna od najvećih nada hrvatskog kickboxinga. Članica KBK-a Dalmatino proglašena je, naime, najboljim ženskim borcem na ‘Croatia Openu 2016.’, najvećem kickboxing turniru u Hrvatskoj, a tu titulu, među ostalim, zaslužila je pobjedom nad aktualnom svjetskom juniorskom prvakinjom.

karmela-2

Put prema tronu u disciplini low kick, u kategoriji do 60 kilograma, počela je pobjedom u četvrtfinalu nad Marie Pranjić iz Požege. U izrazito tvrdom meču, Karmela je protivnicu dva puta rušila u knockdown i time prisilila suce na odbrojavanje, čime nije ostavila nikakvu dvojbu oko toga tko je bolji borac i tko ulazi u polufinale. Tamo ju je, pak, čekala vrlo dobra Dea Predrijevac iz Osijeka. Karmela je, međutim, bila vidno brža, ostvarila veliku bodovnu razliku i na na koncu slavila jednoglasnom odlukom sudaca. U finalu se borila protiv Ana Marije Čvrk iz Kutine, aktualne svjetske juniorske prvakinje sa Svjetskog prvenstva u Dublinu, održanom u rujnu ove godine. Dogovor s trenerom bio je da se nastupi taktički, bez otvorene borbe. Karmela se te taktike i držala, išla u sudare samo za sigurne bodove, što joj se isplatilo. Pobijedila je, naime,  jednoglasnom odlukom sudaca. Time je osvojila zlatnu medalju i dobila nagradu za najboljeg ženskog borca turnira.

karmela-1

Na turniru je inače nastupilo ukupno 472 natjecatelja iz 87 klubova iz osam zemalja, a Karmelinom kutu po običaju su bili njen trener Damir Lambaša i predsjednik kluba Darko Mikulandra. Karmelu sada očekuje kratka pauza od petnaestak dana, a onda počinje s  pripremama za međunarodni turnir koji će se u veljači održati u Karlovcu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.