FOTO Prince stigao u svoje novo ‘kraljevstvo’, njegov dolazak možda je početak dugoročne suradnje s Red Bull Salzburgom

Prometno je ovih dana na Šubićevcu. Nakon što su jučer službeno predstavljeni povratnik  Toni Španja i iskusni Davor Kukec, u Šibeniku su konačno dočekali i 19-godišnjeg Ganca Princea Ampema Obenga. Njegov dolazak, pojasnio je Ivan Bulat, plod je suradnje s austrijskim Red Bull Salzburgom.

nk sibenik prince 2

– Prince je cijelu svoju karijeru proveo u Africi, u Gani, u klubu Bafa, koji usko surađuje s Red Bull Salzburgom kada je riječ o mladim igračima i koji tamo ima svoj akademiju. Austrijanci su procijenili kako im Prince u dogledno vrijeme može pomoći, a onda smo se dogovorili da njegova prilagodba na europski nogomet počne u Šibeniku. Mi ćemo sve učiniti da ta prilagodba što kraće traje, ali prvenstveno o njemu će ovisiti koliko brzo. Gledao sam ga na nekoliko treninga i čini mi se da je igrač s velikom perspektivom, koji može jako puno napredovati- kazao je Šibenikov čovjek zadužen za sportska pitanja.

nk sibenik prince 1

Prince je, inače, prvenstveno krilni igrač, ali, ističe Bulat, može pokriti i poziciju klasičnog napadača.

– Trener Perković će odlučiti na kojoj će poziciji biti najkorisniji za našu momčad – kazao je Bulat, ne isključujući mogućnost da se suradnja s Red Bull Salzburgom nastavi i dalje.

– Za sada imamo jako dobre odnose, tamo je i naš Duje Ćaleta Car, i ako ovaj angažman završi na obostrano zadovoljstvo možda produbimo tu suradnju – istaknuo je Ivan Bulat.

nk sibenik prince 3

Simpatični Prince za sada ne zna ni riječ hrvatskog, pa je s novinarima komunicirao na engleskom.

nk prince 5

– Jako mi je drago što sam ovdje. Ono što sam uspio vidjeti grad je jako lijep, a momci iz ekipe su jako dragi, stalno su mi na raspolaganju. Za sada je sve odlično – kazao je Prince. Na pitanje je li čuo za neke hratske igrače, dao je očekivan odgovor.

– O da, naravno. Mislim da su za Modrića i Rakitića svi čuli – kazao je mladi Ganac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.