FOTO Šibenske ‘ekonomistice’ okitile se broncom na državnom prvenstvu u košarci, njihovi kolege četvrti u državi

Ženska košarkaška ekipa Ekonomske škole Šibenik osvojila je novu medalju na državnom prvenstvu srednjih škola. Na završnici u Poreču, na koju su stigle kao prvakinje Šibensko-kninske županije, okitile su se brončanom medaljom. Lijep uspjeh ostvarili su i njihove kolege. Naime, muška ekipa šibenske Ekonomske škole, koja je vizu za Poreč također izvadila kao najbolja u županiji, zauzela je četvrto mjesto.

Podsjetimo, prije šibenskih srednjoškolaca odličan posao na završnici napravili su i naši osnovci. Djevojčice iz OŠ Jurja Šižgorića također su osvojile broncu, dok su dječaci iz OŠ Tina Ujevića uzeli ‘drvenu’ medalju.

Djevojke su svoj put na završnici počele pobjedama nad srednjoškolkama iz Varaždina (38:18) i gimnazijalkama iz Osijeka (35:11). Kao prvoplasirane u skupini u četvrtfinalu su išle na svoje kolegice ekonomistice iz Čakovca.

I tu su prepreku uspješno riješile, upisavši novu, 40:31 pobjedu. Tek ih je u polufinalu zaustavila ekipa iz Slavonskog Broda (21:32) i poslala šibenske ekonomistice u borbu za treće mjesto. U toj borbi za broncu naše su cure svladale gimnazijalke iz Koprivnice sa 47:41 i u svoju školu donijele još jednu medalju s državnog prvenstva.

Kao što smo ranije izvijestili, momci su u grupi nadigrali ekipe iz Varaždina (57:30) i Osijeka (60:55). Nakon toga su u četvrtfinalu sa 56:42 nadigrali srednjoškolce iz Krapine.

Na putu u finale ispriječili su im se ‘elektrotehničari’ iz Splita. Susjedi su u zanimljivoj utakmici slavili sa 37:32 i otišli u borbu za zlato. Šibenčani, pak, u borbu za broncu, protiv zagrebačke ekipe Špogi, koja je na koncu slavila sa 52:32.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.