FOTO Šibenski kartingaš vozio je u Italiji prvu utrku sezone – i nije dobro prošao

Franko Škugor neće po dobrom pamtiti prvu ovogodišnju utrku Sportstil Cupa Rotax Max Challenge Slovenia koja se vozila na talijasnkoj stazi Latisani Lignano (Circuito Internazionale Friuli Venezia Giulia). Kombinacija vremenske prevrtljivosti i neistreniranosti tijekom zimskog perioda rezultirale su time da je 11-godišnji član Karting kluba ‘Dubrava – Šibenik’ završio na začelju poretka u njegovoj Rotax Max Junior klasi.

franko skugor 1

S čime su se sve suočavali prije i za vrijeme utrke opisao je Frankov otac i člano njegovog tima Hrvoje Škugor.

– Na dan utrke  u nedjelju od full kišnih uvjeta na warm upu, kvalifikacijama i predfinalnoj utrci dolazi do kompletne promjene vremenskih uvjeta u full suhe uvjete. Za mehaničare svih timova to je značilo posla preko glave u prilagodbi ‘setupa’ malih bolida. Naš pilot je koliko toliko imao prolazna vremena  po krugu u kišnim uvjetima, ali nakon što se staza osušila i nakon prijelaza na slick gume nagomilali smo debele sekunde zaostatka po krugu i završili na začelju generalnog poretka – izvijestio nas se Hrvoje Škugor.

franko skugor 2

franko skugor 3

Inače, konkurencija u Frankovoj klasi bila je vrlo jaka, nastupili su vozači iz cijele Europe, pa čak i jedan vozač iz Dubaija, koji je i slavio u Frankovoj klasi.

franko skugor 5

Iduća utrka na rasporedu je 8. i 9. travnja, na stazi Alberone u talijanskoj regiji Cividale, na sjeveru Italije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.