FOTO: Sinjani pobjednici trećeg beach rugby turnira na Banju, Šibenčani treći

Na gradskoj plaži Banj danas je održano treće izdanje turnira u ragbiju na pijesku, kojeg tradicionalno organizira Ragbi klub Šibenik. Iako je bura zadala određene probleme turnir je uspješno priveden kraju. A na kraju su najviše razloga za zadovoljstvo imali rabijaši Sinja koji su u finalu svladali zagrebačku Mladost sa 13:9. Potonja ekipa pobjednički je pehar odnijela prošle godine, dok je na premijernom izdanju šibenskog turnira slavila splitska Nada.

Zadovoljni mogu biti i Šibenčani. Naime, domaća ekipa osvojila je treće mjesto, što je najbolji plasman RK Šibenika na domaćem pijesku.

– Utakmica za broncu protiv ekipe Med medeni iz Rijeke bila je uistinu uzbudljiva. Riječani su poveli 4:2, ali su naši momci, uz podršku navijača, okrenuli i na koncu pobijedili 6:4. Ali, bila je to žestoka borba – kazao nam je Frane Koštan, predsjednik Ragbi kluba Šibenik.

beach rugby 1

Kako smo kazali, vjetar je malo ‘zabušavao’, dizao je pijesak, pa su se tijekom utakmica morale raditi kratke stanke da bi se teren zalio vodom.

Inače, iako je trebalo nastupiti osam ekipa, na koncu je na Banju zaigralo njih sedam jer se Metkovčani nisu pojavili. Ali zato je došla slovačka ekipa Belasy Tobogan, za koju uglavnom igraju igrači iz Slovana iz Bratislave.

– Momci su oduševljeni Šibenikom i našim turnirom. U znak zahvale poklonili su nam i dres slovačke reprezentacije, a večeras ćemo se malo zabaviti na afer partyju, jer će prenoćiti u Šibeniku, kao i još nekoliko ekipa. Tako da će bit veselo – kaže Koštan.

Veslo je bilo je tijekom turnira. Glazbena podloga opet je bila na nivou, a mikrofona se i ovog puta uhvatio Ivo Špec koji je ponovno bio u elementu i dobro nasmijao okupljene.

(foto: facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.