FOTO: Sjajno otvaranje sezone za BBK ‘Orlov krug’: Osvojenih sedam medalja u Premanturi u Puli

U Premanturi pokraj Pule proteklog je vikenda započela nova mountain bike sezona. U subotu je održana prva utrka Kupa Hrvatske u krosu, koja se bodovala i za UCI C1 bodove, dok je u nedjelju održan “Kamenjak rocky trails”, prvi ovogodišnji maraton u domaćem Kupu. Na obe utrke “orlovi” su osvojili čak sedam medalja i na najbolji način nagovijestili novu sezonu.

Prva ovogodišnja utrka u krosu bila je vjerojatno najjača ikad održana u Hrvatskoj. Osim za domaći Kup bodovala se i za UCI C1 bodove, a u kategoriji elite nastupilo je čak 77 vozača. Među njima i aktualni olimpijski pobjednik i svjetski prvak u maratonu, Čeh Jaroslav Kuhlavy, Slovak Michal Lamy trenutno 11. mtb vozač na UCI ljestvici i brojna druga svjetska imena. Svoj premijerni nastup u tako brutalnoj konkurenciji u kategoriji Elite imao je Carlo Petković.  Uspio je osvojiti 51.mjesto, ali je u poretku domaćih vozača bio odličan osmi.

Kuhlavy na startu

Prvog dana “orlovi” su osvojili čak četiri medalje. U svojoj prvoj utrci u kategoriji kadeta posebno se istaknuo Roko Fržop koji je osvojio prvo mjesto unatoč tomu što mu je na pola zadnjeg kruga puknuo lanac. Roka to nije omelo da dotrči do svog prvog kadetskog zlata. Odličan nastup zabilježio je i Ivica Mesarić koji je unatoč probušenoj gumi osvojio prvo mjesto u kategoriji Master A, dok je Tonko Juras u istoj klasi osvojio treće mjesto. Bodove u veteranima osvojio je i Antonio Barišić na 13.mjestu, dok je Kristijan Grabić završio kao 22. Među veteranima B Joško Fržop osvojio je četvrto mjesto, dok je Ante Saratlija među veteranima C bio šesti, drugi u poretku za HR kup.

 

Tanja Barišić u kategoriji žena još jednom je osvojila pregršt vrijednih bodova za domaći Kup. U iznimno jakoj konkurenciji gdje je među ostalima nastupila i pobjednica Svjetskog Kupa Tanja Žakelj, Tanja je osvojila ukupno 15.mjesto, četvrto od hrvatskih vozačica.

Odličan uspjeh zabilježio je i Tomislav Barešić koji je u kategoriji sport osvojio treće mjesto, prvo za domaći Kup. U istoj kategoriji Marko Čobanov osvojio je deseto mjesto. U kategoriji rekreativaca Jurica Rakić osvojio je četvrto mjesto. U kategoriji klubova “Orlov krug” osvojio je prvo mjesto!

Mesa postolje

Drugog dana u Premanturi je na rasporedu bio prvi ovosezonski maraton, a među starterima se ponovo našao aktualni svjetski prvak Jaroslav Kuhlavy. Ovogodišnji pobjednik Cape Epica nije razočarao, pa je nakon zlata u krosu dan ranije, slavio i na 66 km dugačkom maratonu. Nisu razočarali ni vodički vozači. Roko Fržop ponovo je osvojio prvo mjesto u kategoriji kadeta, a još jedno bušenje koštalo je Ivicu Mesarića, koji je zbog defekta izgubio vodstvo i završio kao drugoplasirani Master A, no bio je najbolji hrvatski vozač u kategoriji. Tehničke probleme imao je i Tonko Juras, koji je na kraju uspio osvojiti ukupno četvrto mjesto, treće za domaći Kup.

U istoj kategoriji Antonio Barišić bio je osmi,  Kristijan Grabić petnaesti, a Tomislav Ivas dvadeset i treći. Kod veterana B Nenad Pavasović osvojio je petnaesto, a Joško Fržop dvadeseto mjesto. Među veteranima C, Ante Saratlija osvojio je 9.mjesto.

Kuhlavy na postolju

U najjačoj kategoriji elite, Carlo Petković osvojio je 17.mjesto, osmo u poretku domaćeg Kupa. Među ženama, Tanja Barišić osvojila je 10 mjesto. Odličan rezultat ponovio je Tomislav Barešić, još jednim trećim mjestom u kategoriji sport, dok je Antonio Ivas bio petnaesti. Druga utrka za Kup Hrvatske u krosu održat će se 26.travnja u Vodicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.