FOTO Skijaši iz naše županije dominirali na prvom Prvenstvu Dalmacije, oduševila Eva Lokas

Kupres je proteklog vikenda bio poprište zanimljivog natjecanja. ‘Okupirali’ su ga dalmatinski skijaši koji su pokazali da se osim na moru dobro snalaze i na snijegu. Naime, na tom je popularnom skijalištu održano prvo Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju, koje je okupilo dvjestotinjak natjecatelja iz četiriju dalmatinskih županija, pojačani zaljubljenicima u snijeg iz Hercegovine i Zagreba.

ski 2

Na stazi dugoj 600 metara, sa startom na 1.500 metara nadmorske visine, natjecalo se u 22 kategorije, od onih najmlađih do onih sa ‘srebrom’ u kosi. Prvenstvo je prošlo u potpunoj dominaciji skijaša i skijašica iz Šibensko-kninske županije, odnosno Ski kluba Šibenik. O tome govori deset naslova prvaka, te dva srebra i dvije bronce osvojeni na padinama Kupresa.

ski 1

Na najviše postolje od naših penjali su se Eva Lokas (U8 Ž), Nela Paić (U10 Ž), Maks Macura (U10 M), Viktorija Lokas (U14 Ž), Bruno Paić (U14 M), Lucija Laća (U18 Ž), Lucija Mikulandra (U21 Ž), Rina Šišara (seniorke), Aleksej Buturović (V40+ M) i Ratko Mikulandra (V50+ M).

ski 3

Srebrima su se okitili Filip Laća 8 (U14 M) i Kristina Vrcić (seniorke), dok su do bronci doskijali Nikica Cukrov Paić (seniorke) i Vjeran Paić (V40+ M).

ski 4

Posebno valja istaknuti Evu Lokas, koja bi, s još nenavršenih osam godina, po vremenu uzela srebro u U14 kategoriji.  U ‘popratnom programu’ Prvenstva Dalmacije održano je zanimljivo natjecanje pod nazivom ‘Super slalom đir’, utrka u kojoj je osim vremena, trebalo savladati i pet veleslalomskih vrata pored kojih su bile postavljene postaje iznenađenja, a na kojima su se nalazile delicije poput rakije, pršuta, vina, salama i piva. U toj jedinstvenoj disciplini za odrasle svjetski prvak postao je Davor Komšić, otac proslavljenih hrvatskih olimpijaca Andree i Daria Komšića.

ski 5

Za kraj kažimo kako je dalmatinsko prvenstvo bila dobra uvertira za predstojeće tradicionalno Prvenstvo Šibenika, koje će se održati od 15. do 17.veljače na Blidinju.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.