FOTO Sportaši ‘okupirali’ šibensko kazalište, evo tko su među njima bili najbolji u županiji u 2017. godini

Šibenskim kazalištem opet su na jedan dan zavladali sportaši. Povod je bila dodjela nagrada najboljim sportašima Šibensko-kninske županije u 2017. godinu, a koju tradicionalno organizira županijska Zajednica sportova. Svečanost je održana pred brojnim uglednicima iz javnog života, a nakon prigodnih govora pristupilo se onom najvažnijem, proglašenju laureata.

dodjela nagrade zupanija sport 9

U konkurenciji najboljih sportaša imali smo dva pobjednika, koje bi najbolje bilo opisati stihovima poznate hrvatske ‘budnice’ – jedna duša, a nas dvoje. Riječ je, dakako, o veslačima Frani Filipu Garmi i Luki Gojanoviću Rakiću, osvajačima zlatne medalje na Europskom juniorskom prvenstvu. Iza njih su se plasirali Josip Teskera iz Taekwondo kluba DIV Knin te još jedan veslač, Frane Gabre iz tišnjanskog Dupina.

dodjela nagrade zupanija sport 6

dodjela nagrade zupanija sport 8

Najboljom sportašicom u prošloj godini proglašena je sjajna kickboxerica šibenskog Dalmatina Karmela Makelja, koja je slavila ispred atletičarke Katarine Komarice iz AK Sveti Ante iz Knina, te Brune Cvitanović iz Karate kluba Šibenik.

dodjela nagrade zupanija sport 7

U kategoriji najboljih momčadi prvo mjesto odnio je Plivački klub Šibenik, drugo Malonogometni klub Crnica, a treće Rukometni klub Vodice.

dodjela nagrade zupanija sport 4

Kod ženskih ekipa najboljima su proglašene košarkašice Vodica, dok su drugo i treće mjesto zauzele Plivački klub Šibenik i Ženski vaterpolski klub Viktoria.

dodjela nagrade zupanija sport 2

Najviše glasova za najboljeg trenera dobio je Milan Radečić iz Veslačkog kluba Krka, a odmah iza njega plasirali su se Dragan Pinjuh iz Taekwondo kluba DIV Knin te Bore Vuković iz ŽKK Vodice.

dodjela nagrade zupanija sport 5

I ove godine dodijeljeno je niz posebnih priznanja. Pa su tako Željko Babić, Zdenko Barišić i Mladen Bukarica nagrađeni kao zaslužni sportski djelatnici, Vinko Oroz, Marko Skelin i Stipan Pešić dobili su nagrade za sportaše s invaliditetom, dok su OKK Dražen Petrović i TKD klub DIV Knin, koji slave 20 godina djelovanja, dobili posebne nagrade za promociju sporta.

dodjela nagrade zupanija sport 1

dodjela nagrade zupanija sport 10

Dodijeljene su i tri posthumne nagrade, Danku Radiću, Mili Jurkoviću i Tončiju Eraku, kao i priznanja perspektivnim sportašima, a tko su dobitnici pročitajte u posebnom članku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.