FOTO Sretan ti rođendan kapetane: Nebom nad Baldekinom ‘zaplovilo’ 54 balona Draženu u čast

Dražen bi danas napunio 54. godine. Iako fizički nije tu, i dalje je među nama, Šibenik će vječno biti vezan uz ‘svog malog’. Bio je uz njega i na njegov 54. rođendan. Po običaju obilježen je na Baldekinu, gdje su danas, pod Draženov spomenik i pod košem u Preradovićevoj ulici, položeni vijenci.

drazen 1

drazen 2

drazen 10

Tim povodom u zraku su, simbolično, poletjela 54 balona, puštena iz ruku dječaka i djevojčica.

– Ovo najviše i radimo zbog djece, da ga ne zaborave, da se održi sjećanje na Dražena, koji je proslavio ime našeg grada – kazao je, između ostalog, šibenski gradonačelnik Željko Burić.

drazen 11

drazen 15

Uz zvuke pjesme ‘Život leti kapetane’, koja svaki put izmami suzu i stegne grlo, vijence su osim predstavnika gradskih i županijskih vlasti položili i predstavnici Županijskog košarkaškog saveza, Građanskog košarkaškog kluba Šibenik, Ženskog košarkaškog kluba Šibenik, Omladinskog košarkaškog kluba Dražen Petrović kao i članovi navijačke udruge Funcuti.

drazen 17

drazen 3

– Kada je prije 54 godine, stotinjak metara odavde, na svijet došlo drugo dijete obitelji Petrović, nismo ni slutili da se rodilo dijete s nevjerojatnim talentom. Da se bavio bilo čime bio bi velik. Srećom, izabrao je košarku i tako obilježio vrijeme u kojem je igrao – kazao je Miro Kotarac, jedan od prvih Draženovih trenera.

drazen 18

Kako smo kazali, vrhunac svečanosti ispred spomenika bilo je kada su nebo iznad Baldekina ispunili narančasti baloni. Neke je, doduše, jaka bura prije vremena otrgnula iz malenih ruku, ali svi su na koncu ‘zaplovili’ prema istom cilju.

dp 20

dp 21

Nakon toga se povorka preselila malo dalje, u Preradovićevu ulicu, pod koš gdje je sve počelo, gdje su također položeni vijenci.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.