FOTO: Svečani prijem za sudionike Final 8, Vranković poručio: ‘Kup velikana igra se u gradu velikana’

Prije večerašnjeg nastavka košarkaških uzbuđenja na Baldekinu, u šibenskoj Gradskoj vijećnici jutros je održan prijem za sudionike završnice Kupa Krešimira Ćosića. Naravno, igrači nisu mogli doći treninga, ali su zato došli visoki predstavnici klubova, predsjednici, sportski direktori, članovi uprava.

kosarka prijem 160217 2

Prijemu su nazočili i čelni ljudi HKS-a, predsjednik Stojko Vranković i stručni tajnik Saveza Josip Vranković. Potonji se zahvalio Gradu Šibeniku te GKK Šibeniku i KK Jollyju na organizaciji završnice, istaknuvši da mu je drago da se ona održava upravo u gradu Dražena Petrovića.

kosarka prijem josip vrankovic 160217 3

– To je sjajna poveznica, da se Kup velikana igra u gradu velikana. Izborom Šibenika za domaćina htjeli smo evocirati sjećanja na te neke stare dane i vjerujem da ćemo iz vašeg grada otići s novim, lijepim košarkaškim uspomenama – kazao je Joke Vranković.

U ime klubova organizatora okupljenima se obratio Ante grbac, predsjednik GKK Šibenika.

kosarka prijem 160217 7

– Htio bih se još jednom zahvaliti Gradu Šibeniku i svima onima koji su pomogli u organizaciji ovog događaja, a posebno zahvala i HKS-u što je prepoznao Šibenik kao grad koji se košarkaški budi, a što će svima nama biti poticaj za daljni rad – kazao je Grbac.

kosarka prijem 160217 1

kosarka prijem 160217 3

Domaćin prijema, gradonačelnik Željko Burić, obratio se posljednji.

kosarka prijem zeljko buric 160217 2

kosarka prijem 160217 5

– Dogovor o organizaciji završnice Kupa trajao je vrlo kratko. Prvo smo rekli ‘da’, a onda zbrajali brojke. Brojke su u ovom slučaju najmanje bitne. Nas ovo natjecanje vraća u neka stara, slavna košarkaška vremena. Košarkaški potencijal Šibenika i sada je golem, i zato zahvala HKS-u na promjenama koje je uveo u domaćem prvenstvu i Kupu, jer su one probudile hrvatsku košarku – kazao je Željko Burić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.