Odličan nastup na međunarodnom ITF turniru

FOTO Taekwondoisti Solarisa vratili se s brdom medalja s juga HrvatskeFoto: ŠP

Vrlo uspješni bili su članovi Taekwondo kluba Solaris iz Šibenika na međunarodnom natjecanju u ITF taekwondou ‘Dubrovnik Open’, koji je u dvorani osnovne škole u Mokošici održano četvrtu godinu zaredom. U konkurenciji natjecetalja iz iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, boje šibenskog kluba branilo je šest boraca, koji su se kući vratili s niz medalja.

Na najviše postolje popeo se Stipe Kinkela koji je osvojio zlato u borbama u seniorskoj kategoriji do 92 kilograma, a tome je dodao i srebro iz izvođenja tehničkih formi. Najbolji junior bio je Marin Lucić koji se okitio s dva zlata, u borbi, gdje je dominirao, te i iz izvođenja tehničkih formi. Prva mjesta u borbama osvojile su i juniorke Cvita Kinkela i Natali Štrkalj.  –  – Imale su teške borbe, ali su uvjerljivo nadvladale svoje protivnice. Uz zlatna odličija, one su osvojile i brončana iz izvođenja tehničkih formi – ističe trener Frane Erak, a uz njega je u Dubrovniku bio i Dario Mihaljević, koji je dobio priznanje za najboljeg trenera turnira.

Što se tiče ostalih natjecatelja iz Solarisa, Luka Štrkalj pobjedio polufinalnu borbu, ali je u finalnoj zaustavljen nakon nezgodnog udarca.

– Iako je imao želju za nastavkom borbe, doktor je nije dopustio te se morao zadovoljiti srebrenom medaljom. Uz juniorsko srebro Luka je jos osvojio broncu iz tehničkih formi – izvijestio nas je Erak.

Medalju je na jugu Hrvatske osvojio i kadet Antonio Lušić, najmlađi član natjecateljske ekipe. On je osvojio srebra u borbi i iz tehničkih formi.

– Antonio je puno napredovao i njega najbolji rezultati tek očekuju – zaključio je Frane Erak.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.