FOTO: Tko to jutros trči šibenskim kalama ?

Ako ste bili jutros u gradu ili ako to namjeravate sljedećih nekoliko sati, nemojte da vas zbune ljudi koji s kartama u rukama izgubljeno (ili ne) trče šibenskim kalama.

trcanje 8

trcanje 7

trcanje 2

 

Kada je ispred redakcije Šibenskog portala jutros u razmaku od nekoliko minuta protrčalo nekoliko njih, odlučili smo saznati o čemu je riječ. Oni koji su ‘brzinom munje’ protrčali našom uličicom zadihano su nam rekli da nemaju vremena za objašnjavanje i tada nam je bilo jasno da je riječ o nekom jako zanimljivom natjecanju.

Na poljani smo napokon saznali o čemu je riječ. Radi se o natjecanju u orijentacijskom trčanju. Natjecatelj uz pomoć karte mora u što kraćem vremenu obići, točnije pretrčati sve kontrolne točke koje su postavljene po cijeloj gradskoj jezgri. Svaki natjecatelj ima elektronski čip koji mu služi kao dokaz da je bio na svim stanicama utrke.

ivan

ivan karta

-Natjecatelja ima oko 60, svih dobnih skupina. Iz različitih su dijelova Hrvatske, a dva natjecatelja stigla su iz Španjolske i Finske. Također, natječe se se i vaš sugrađanin Tomislav Varnica. Šibenik smo odabrali jer je stara jezgra jako zanimljiva. Poput labirinta je, a kiša nam nimalo ne smeta – rekao nam je Ivan Nagy, glavni organizator natjecanja.

trcanje 1 trcanje 10 trcanje 3 trcanje 4 trcanje 5 trcanje 6 trcanje 7

Sretno!

 

 

 

 

tomislav varnica

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.