FOTO: Tomislav Travčić, čovjek koji je pokrenuo Šibenčane – doslovno

‘Noćna utrka’ Šibenikom koja će se održati 23. prosinca još je jedno čedo momaka i djevojaka iz Društva sportske rekreacije ‘Sport za sve’ 08 Forca Šibenik. Ta kombinacija klasičnog i orijentacijskog trčanja (a može se i šetati!) održat će se drugu godinu zaredom, s tim da će ovogodišnje izdanje biti u znaku 950. obljetnice grada Šibenika, pa otud i simbolična duljina staze od 9,5 kilometara.

Udruga koja organizira ‘Noćnu utrku’, a koju ćemo u nastavku  skraćeno zvati Forca Šibenik, djeluje od 2013. godine i danas okuplja 14 članova. Na čelu joj je Tomislav Travčić, čovjek koji pršti energijom i koji ima ‘mali milijun’ ideja kako pokrenuti Šibenik, točnije Šibenčane. I to doslovno pokrenuti.

– Forca Šibenik je i nastala s ciljem da ljude potaknemo na kretanje, na bavljenje sportom, da trče, bicikliraju, plivaju, igraju košarku, basket, odbojku. Da se, ukratko, rekreiraju – priča nam Tomislav, koji je oko sebe okupio šarenu ekipu istomišljenika. Kad kažemo šarenu, mislimo na to da u Udruzi ima sportaša, fizioterapeuta, ‘kulturnjaka’, onih kojima je fah povijest umjetnosti i svi oni funkcioniraju kao dobro podmazani stroj. Stroj koji je u dvije godine izbacio niz manifestacija koji su natjerali Šibenčane da se pokrenu.

forca sibenik

– Počelo je s organizacijom ‘Igara na Banju’ u sklopu kojih su na gradskoj plaži održani turniri u košarci i odbojci. Onda je uslijedilo prvo izdanje šibenskog gradskog triatlona ‘Tuta Forca’ (ove godine održan po treći put, op.a.), organizirali smo i natjecanje u tzv. igrama naše mladosti – frenjama, laštiku, školici i sličnim predračunalnim zanimacijama, pa malonogometni turnir pod nazivom ‘Forca je u gradu’, iza nas su i dva izdanja duatlona ‘Maxi’, kao i premijerno izdanje turnira u basketu ‘Šibenski dvokorak’ koji je održan u sklopu obilježavanja 50. obljetnice Draženovog rođendana, a ponosni smo i što smo bili uključeni u osiguravanje poznate svjetske utrke ‘Wings for Life’ – nabrojio je Tomislav dosadašnje akcije njegove udruge.

forca sibenik 2

Kako smo kazali, on i njegova ekipa imaju još puno ideja i planova za obogaćivanje sportsko – rekreativnog života Šibenika. Tako je ove godine bio na neretvanskoj utrci lađa gdje je uspostavio kontakte s tamošnjim organizatorima, a sve s ciljem da se slična utrka održi u našem ‘dvorištu’.

– Na Krki imamo najljepšu ‘vodenu stazu’ u Hrvatskoj. Zamislite da lađari zaplove od, recimo, Zatona do rive, kakva bi to bila promidžba za naš grad? Nije to lako izvesti, sami to sigurno nećemo moći jer je potrebna nemala logistička, ali i financijska pomoć. Međutim, odnekud treba početi, treba se pokrenuti – ponovio je svoju omiljenu riječ Tomislav.

tomislav travcic 111215 2

Njegova udruga tu bi, ali i sve ostale ideje, puno lakše sprovela u djelo kada bi ušli u Zajednicu sportova grada Šibenika, a samim tim i u gradski proračun. Međutim, za sada su na čekanju. Ali, i dok čekaju, momci i cure iz udruge Forca Šibenik ne miruju, već se nastavljaju kretati pokušavajući pritom pokrenuti i sve ostale oko sebe.

(foto: Šibenski portal/ facebook Društvo sportske rekreacije ‘Sport za sve’ 08 FORCA Šibenik)   

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.