Na atraktivnoj stazi s predivnim pogledom

FOTO U Kanalu sv. Ante biciklirao rekordan broj vozača u XC Zimskoj ligi DalmacijeFoto: Milan Balaban

Kanal sv. Ante u nedjelju su okupirali biciklisti, njih čak 241. Toliko ih se, naime, natjecalo u šestom kolu XC Zimske lige Dalmacije, a na svoje su i ovog puta došli i oni najmlađi. Vozilo se na stazi dugoj 25 kilometara, s 250 metara uspona, s dinamičnim singlovima, dropovima, oštrim hupserima, sve to na predivnoj lokaciji uz šibenski kanal, sa startom i ciljem na plaži Minerska na popularnoj šetnici.

Organizatorima iz Biciklističkog kluba Fortica na ruku je išlo vrijeme, pa se okupio rekordan broj natjecatelja u Zimskoj ligi. Bili su tu i neki od trenutno najboljih hrvatskih biciklista, kako onih u elite kategoriji, tako i onih u juniorskoj i veteranskoj konkurenciji.

Po ovosezonskom običaju, i po završetku šibenskog maratona održana je dječja utrka, na 800 metara dugoj kružnoj stazi uz plažu.

Što se tiče rezultata, najbrži na šibenskoj stazi bio je Antonio Barač (Merediana Kamen Team), drugi je bio njegov klupski kolega, inače ‘naše gore list’ Kristijan Budimir, a treći još jedan lokalni dečko, Bruno Paškalin (KK Adria Mobil).

Kod žena je, pak, najbrža bila Sabina Rzepka (BK Primošten), drugo mjesto zauzela je Natalija Bakula (BK Fortica) , a treće Tanja Čondrić (BK Konavle).

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.