FOTO Valovci odradili prva jedrenja na Europskom juniorskom prvenstvu na Balatonu

Troje Valovaca brani boje Hrvatske na Europskom juniorskom prvenstvu u klasi Laser Radial, koje je održava na jezeru Balaton. U Mađarskoj je ukupno 12 hrvatskih jedriličara, a šibenske snage zastupaju Roko Copić, Marko Smolić i Lucija Ružević, Amerikanka hrvatskih korijena koja se prije dvije godine okitila naslovom juniorske prvakinje Teksasa u klasi Laser 4.7. Inače, na Europskom prvenstvo natječe se ukupno 250 jedriličara iz cijele Europe.

jk val

– Regata traje šest natjecateljskih dana, a mi smo došli dva dana ranije kako bismo se što bolje prilagodili jezerskim uvjetima. Prognoza nam baš ne ide na ruku, prvi dan regate puhao je lagani vjetar, a kiša i sunce se neprestalno izmjenjuju – izvijestio je trener Valovaca Teo Piasevoli.

regata balaton

Roko Copić je po laganom sjevernom vjetru u prva dva plova ušao je u prvih deset, ali zbog jednog uranjenog starta plasman mu je ipak bio nešto lošiji. Marku Smoliću zbog njegove težine nije odgovarao lagani vjetar, trenutno se nalazi na 75. mjestu. Lucija Ružević je zasad je 32. od djevojaka.

roko copic

– Prvenstvo je tek počelo, ima još puno dana ispred nas. Prvo treba odraditi kvalifikacije i plasirati se u ‘zlatnu skupinu’. Copić je pokazao da može odlično jedriti, Smolić će se dignuti čim dođu njegovi uvjeti, a i Lucija će iz regate u regatu biti sve bolja – raportirao je Piasevoli.

jk val 2

Europsko prvenstvo u klasi Laser Radial na Balatonu traje do 14. travnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.