FOTO: ‘Valovci’ se raduju kao mala djeca: ‘Moramo se uštipnuti, da možda ne sanjamo’

– Nemoj čep šampanjca usmjeriti prema krovu, mogao bi se urušiti! – dobacio je netko dok je predsjednik Jedriličarskog kluba Val Marin Paić u ‘baraki’ u Docu otvarao bocu pjenušca kako bi se nazdravilo početku radova na novi klupskim prostorijama.

Iako su se okupljeni nasmijali, zapravo spomenuti ‘ulet’ i nije tako neistinit. Naime, legendarni montažni objekt, koji je 62 godine bio ‘privremeni’ dom šibenskih jedriličara, konstrukcijski je postao toliko nestabilan da se svakog trena mogao srušiti.

– Molili smo Boga da se to ne dogodi dok su unutra djeca i članovi kluba – istaknuo je Paić.

projekt

Stoga ne čudi što se ‘Valovci’, nakon što su napokon ishodovane sve dozvole, kao mala djeca raduju rekonstrukciji objekta.

– Gotovo da ne vjerujemo da se ovo događa, moramo se uštipnuti. Nas ‘Valovaca’ ima na tisuću i ako svi daju svoj doprinos, naš novi dom mogao bi biti završen kroz godinu dana – kazao je predsjednik Kluba.

Kada radovi budu završeni,  novi dom šibenskih jedriličara trebao bi izgledati kao ‘bombončić’, i to po idejnom rješenju Marka Paića i Ivane Lozić iz Arhitektonskog studija 25,4, kojeg su izradili pro bono.

val prostor

– Riječ je o suvremenom objektu jer se i nalazi u takvom okruženju. Imat će malu recepciju, ured za trenere, polivalentnu prostoriju za sastanke, sanitarne čvorove te naravno hangar za spremanje opreme. Valja naglasiti da on neće izgledati poput klasičnih jedriličarskih domova, dakle s dominantnim hangarom, već poput javnog objekta – objasnio je Marko Paić.

potpis

Na današnjoj svečanosti potpisan je i ugovor kojim Grad Šibeniku novu zgradu dodjeljuje JK Valu na korištenje do 2045. godine.

– Ovo je samo nastavak politike Gradske uprave prema sportu i sportskim udrugama i klubovima, a kojom želimo stvoriti uvjete da se djeca mogu baviti sportom. Nadam se da će nove prostorije biti novi početak i dodatni vjetar u leđa našim jedriličarima – kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.