FOTO Velebni uspjeh Krkinog juniorskog četverca ‘sa’: Doveslali do državne seniorske bronce u čamcu starom 20 godina!

Fenomenalan rezultat ostvario je četverac ‘sa’ Veslačkog kluba Krka, osvojivši brončanu medalju na seniorskom Prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu. Naglasak je na ‘seniorskom’ jer su Jerko Radovčić, Lovre Klarin, Nino Perišić, Kristijan Papak i kormilarka Sara Slugan do tog velebnog uspjeha došli kao juniori!

Šibenski klub na 29. Veslačko prvenstvo, koje je i ove godine razdvojeno na seniorsko i ono za mlađe kategorije, otputovao je s jednom, ali, pokazalo se, vrijednom posadom.

– U konkurenciji četverca ‘sa’ bilo je prijavljeno sedam posada, među kojima su se isticale posade Iktusa (braća Lončarić, David Šain, Ivan Ante Grgić) i zagrebačke Mladosti s braćom Sinković u sastavu. Bili su tu još i momci iz VK Zagreb, VK Jadran,  VK Trešnjevka i druga posada Mladosti. Prije početka utrke saznali smo da su Sinkovići odustali od nastupa u ovoj disciplini, a na samom početku, osim da će Jerko & Co. dati sve od sebe, nismo znali bilo što više. Znalo se da su se odustajanjem Sinkovića Osječani prometnuli u prvog favorita, a tko će zauzeti koje mjesto u poretku teško se moglo pretpostaviti. Za ilustraciju, prije same trke pitali smo Saru, koja je ležeći u stisnutom kormilarskom prostoru na sebi imala majicu kratkih rukava, treba li joj još nešto za odjenuti, odgovorila ‘Ma kakvi, meni je vruće!’. Pola sata kasnije, kad je utrka krenula, sve je izgledalo sjajno. Mladi Krkaši bili su najbrži na startu i vodili neko vrijeme, potom su momci iz Iktusa preuzeli prvo mjesto, a naši su na pola staze bili otprilike dužinu ispred posada Trešnjevke i Zagreba koje su se borile za treće mjesto. Na ulasku u zadnjih 500 metara naši su još bili drugi, ali sad pod velikim pritiskom Trešnjevke. U samom finišu utrke Trešnjevka preuzima drugu poziciju, a naši spašavaju živu glavu od naleta seniora iz VK Zagreb i osvajaju broncu! Na kraju bilo nam je žao neobranjenog srebra, ali prevladalo je zadovoljstvo utemeljeno u činjenici da je Mimini ekipa dala sve od sebe. Čestitamo im na brončanoj medalji uz napomenu da su u opisanoj utrci bili jedina potpuno juniorska posada, a nije na odmet napomenuti da su veslali u čamcu starom 20 godina koji je, unatoč pažljivom održavanju, već poprilično nepodesan za postizanje željenih brzina. Upravo zbog ovog zadnjeg i 2017. i 2018. za nastup na EP-u i SP-u posuđivali smo čamac od prijatelja iz Gusara – izvijestio nas je presretni predsjednik Krke Dražen Crnogaća.

Dodao je kako su trener Milan Radečić i njegova četiri mušketira ostali u Zagrebu pripremati se za nastup na najjačoj svjetskoj juniorskoj regati, onoj u Munchenu, koja je na rasporedu idući vikend.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.