FOTO Vice Belamarić promiče se u vodećeg šibenskog ribolovca. Za titulu najboljeg borit će se sa svojim učiteljem

Vice Belamarić iz Dubrave, član ribolovnog kluba ‘Pirke’ iz Tribunja, sa svojim kolegom Filipom Gašperovom iz Primoštena osvojio je osmo mjesto na jakom međunarodnom natjecanju u podvodnom ribolovu koje je proteklog vikenda održano u Zadru.

– Bili smo osmi u konkurenciji 35 ekipa i preko sto natjecatelja iz osam država. Uvjeti su bili teški, padala je kiša, puhalo je jako jugo, grmjelo je… Ronilo se do 25 metara, a nismo išli dublje zbog teških uvjeta na moru. Ulovili smo 10 riba, a od toga pet vrsta i jednog ugora od pet i pol kili. To je bila najveća riba, a najvrjednija je bila orada od preko kilograma – kazao nam je Belamarić.

I prije nešto manje od mjesec dana Belamarić je pokazao zavidne vještine kada je na Dive inu u Budvi početkom travnja osvojio prvo mjesto. Organizator oba natjecanja bio je Dive in, tvrtka iz Zadra koja se bavi proizvodnjom neoprenske opreme, a koja je sponzorira Belamarića.

Inače, Šibenski portal je već pisao o Belamariću kao jednom od najboljih ribolovaca uopće u Hrvatskoj. Naime, prije godinu i pol dana je ronio u paru s bivšim svjetskim prvakom Danijelom Gospićem s kojim je pobijedio na Rabu.

FOTO Čudo od podvodnog ribolovca: Vice Belamarić iz Dubrave sa svjetskim prvakom hara podmorjem

Belamarić se neće odmarati, već će za vikend sudjelovati na jakom županijskom natjecanju u Šibeniku gdje očekuje visoki plasman.

– Vidjet ćemo koliko će biti sreće jer jaka je konkurencija pa ćemo vidjeti… Bit će velika borba za prvo mjesto između učitelja Antonija Kulušića i učenika Vice Belamarića – poručio je mladi ribolovac.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.