Plivao 121 natjecatelj

FOTO/VIDEO Jadrijski polumaraton: Karlo se prvi put natjecao u moru i odnio pobjedu

Karlo Perčinić i Tina Saraga, oboje iz Plivačkog kluba Mladost, prvi su u muškoj i ženskoj konkurenciji dohvatili ružičastog flaminga i time osvojili prva mjesta utrke na 1.500 metara 3. jadrijskog polumaratona plivanog u čast 97 godina od otvaranja Gradskog kupališta Jadrija.

Ukupno je sudjelovao 121 plivač svih uzrasta, među kojima 40 djece u tri dobne kategorije i 43 plivača i plivačice u utrci rekreativaca na 500 metara. Najzahtjevnija je bila glavna utrka polumaratona u kojoj je tri puta trasu Bazen – Trampulin – Bazen plivalo 38 natjecatelja.

– Ovo mi je prvi put da plivam natjecanje izvan bazena i prvi polumaraton. Plivam već sedmu godinu u Plivačkom klubu Mladost. Nekih posebnih priprema za ovo natjecanje nije bilo, osim redovitih treninga u bazenu. Očekivao sam da i Toni Slavica i ja isplivamo dobar rezultat, a to se i ostvarilo i zadovoljni smo – kazao nam je Karlo Perčinić, apsolutni pobjednik ovogodišnjeg polumaratona na Jadriji.

Toni Slavica lani je slavio na prvom mjestu, ali ni ove godine nije razočaran što je do cilja doplivao tek četiri zaveslaja iza Karla. I Toni je profesionalac, već sedam godina trenira i pliva za Plivački klub More.

Spomenimo još da je treći u utrci na 1.500 metara doplivao Roko Krpina. Troje prvoplasiranih na 500 metara su Anteo Kokić, Joso Šarić i Lorena Kadić.

Rutu od galeba do Bazena djeca su plivala u tri dobne kategorije. U kategoriji 11 godina i stariji poredak je Vito Lokas, Franka Pajić i Grgo Radnić, godište 2009/10 Patrik Kundid, Leonarda Ivšac i Andrija Radnić, a godište 2007/8 Adrian Lokas, Tonko Karađole i Ivano Belamarić.

Najmlađim plivačima i plivačicama utješna nagrada bile su krafne kod Rušija, koje je za svu djecu osigurao jedan Jadrijaš iz Čakovca, a pobjednici u svim kategorijama dobit će posebno tiskane majice, trajnu uspomenu na 3. jadrijski polumaraton.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.