FOTO Vigo Brkić i Jakov Mikulandra među najuspješnijim plivačima mitinga u Splitu, PK Šibenik osvojio 11 medalja

Novu kolekciju medalja skupili su mladi članovi Plivačkog kluba Šibenik proteklog vikenda. Učinili su to na 16. izdanju mitinga ‘Grdelini svetog Duje’ koji je kao i prijašnjih godina okupio mnoštvo djece do 11 godina, a ukupno je nastupilo više od 270 plivača.

Boje kluba iz Crnice branilo je plivača i plivačica i u jakoj konkurenciji osvojili 11 omedalja. Već u prvoj disciplini programa, 50 leptir, Mauro Galić i Jakov Mikulandra došli su do srebrne, odnosno brončane medalje u konkurenciji dječaka 2008. godišta. U istoj disciplini Vigo Brkić doplivao je do srebra u konkurenciji 2009. godišta. U disciplini 50 leđno Jakov Mikulandra je opet završio na postolju, ovog puta kao drugi, dok je Vigo Brkić bio treći u svojoj konkurenciji.

Prvog dana na postolju su završile i obje štafete PK Šibenika. Ona u sastavu Oliver Vidović, Leon Roško, Roko Mašić i Nikola Brkić bila je srebrna na 4×25 metara (2010. i mlađi), a medalju istog sjaja, na 4×50 slobodno (2008./2009.), osvojila je i štafeta u sastavu Jakov Mikulandra, Mauro Galić, Vigo Brkić i Marul Vlahov.
Drugi dan natjecanja bio je također uspješan za PK Šibenik. Prvo zlato donio je Vigo Brkić, na 50 prsno (2009. godište), dok je Marul Vlahov u disciplini 50 slobodno bio srebrni. Ni štafete opet nisu razočarale.  Šimun Dučić, Oliver Vidović, Leon Roško i Roko Mašić bili su drugi na 4×25 mješovito, dok su Jakov Mikulandra, Mauro Galić, Daniel Bušac i Marul Vlahov zauzeli treće mjesto na štafetnoj utrci 4×50 mješovito. U ukupnom zbroju bodova Jakov Mikulandra zauzeo je treće mjesto u kategoriji 2008. godišta, dok je Vigo Brkić bio drugi najuspješniji plivač mitinga u 2009. godištu.
 – Pohvale idu i ostalim našim plivačicama i plivačima koji su trudom i zalaganjem na treninzima ostvarili osobne rekorde i dobre plasmane u svojim dobnim kategorijama – kazao je trener PK Šibenik Dino Tepić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.