FOTO Zagreb, Ljubljana, Novi Sad – ‘Dišpetovcima’ je svejedno, svugdje su odlični

Na čak tri natjecanja nastupili su članovi Gimnastičkog kluba Dišpet u proteklih desetak dana. Raspršili su se u čak u tri grada, u tri zemlje i svugdje su bili odlični. Prvo od tih natjecanja, 28. New Year Cup Moste 2017., održano je od 2. i 3. prosinca u Ljubljani. U vrlo jakoj konkurenciji gimnastičarki iz desetak zemalja, Dišpetove ritmičarke osvojile su dvije bronce.

 

gk dispet moste 4

Jednu od njih osvojila je Luca Mikulandra u kategoriji 2007. godišta, a drugu Ana Gašperov u kategoriji 2004. godišta.

gk dispet moste 2

U potonjem uzrastu odlična je bila i Ela Bačić zauzevši četvrto mjesto, a iskazale su se i Lara Gracin (2003.) koja je bila peta, Katja Pavasović (2008.) koja je bila šesta, te Franka Blaić i Antea Mileta koje su u kategoriji 2009. godišza zauzele osmo i deseto mjesto.

gk dispet moste 5

gk dispet moste

Ritmičarke šibenskog kluba nastupile su i na međunarodnom turniru ‘Christmas Cup’ koji je 9. i 10. prosinca održan u Zagrebu. Na njemu je Antea Mileta osvojila šest mjesto, Mara Rak bila je deveta, a Luca Mikulandra 10.

gk dispet christmas

Roko Zorić bio je, pak, jedini, predstavnik Dišpeta na iznimno jakom međunardonom turniru sportske gimnastike ‘Memorial Laza Krstić i Marica Đelatović’ koji se od 8. do 10. prosinca održavao u Novom Sadu. Mladi Šibenčanin nastupio je u kategoriji mlađih kadeta, u konkurenciji 36 gimnastičara iz Hrvatske, Danske, Bugarske, Rumunjske, Grčke, Cipra, Malte, Južnoafričke Republike i Srbije, a natjecao se u višeboju.

gk dispet muski

Roko je uspješno odradio vježbe na svih šest gimnastičkih sprava, te postigao sljedeće rezultate: na razboju je bio 17., na preči 24., na konju s hvataljkama 21., na karikama deveti, na parteru 30. te na preskoku 24. To mu je u konačnici donijelo 22. mjesto u višeboju. Kao što vidimo, najbolji je bio na karikama, gdje je kao deveti bio prva rezerva za finale, dok je zbog pada u saskoku (salto) ostao bez gotovo sigurnog finala na preči.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.