FOTO: Ženska štafeta Šibenika na 4×200 slobodno druga u državi!

Zagreb je ovog vikenda domaćin Prvenstva Hrvatske u plivanju s kojeg stižu dobre vijesti. Naime, Lucija Jurković – Periša još je malo obogatila ionako krcatu riznicu medalja, osvojivši dva nova seniorska odličja, a moglo bi pasti još koje s obzirom da je danas, posljednjeg dana prvenstva, na rasporedu njezina omiljena disciplina, stotka kraula.

Perjanica Plivačkog kluba Šibenik, koja uskoro odlazi na studij u SAD, prvog je dana natjecanja uzela srebro na 200 slobodno, da bi dan kasnije uzela i seniorsku broncu na 50 slobodno.

lucija jurkovic perisa 290616 16

Osim nje, zablistale su i njezine klupske kolegice. Martina Ševerdija osvojila je seniorsku broncu na 200 mješovito dok je u mlađe seniorskoj konkurenciji bila zlatna. Ana Burazer uzela je, pak, srebro u mlađe seniorskoj kategoriji na 400 mješovito, am Martina Skelin u istom uzrastu bila je brončana na 800 slobodno.

pk sibenik martina severdija

I šlag na kraju. Naime, ženska štafeta PK Šibenika u sastavu Lucija Jurković – Periša, Martina Skelin, Ana Burazer i Martina Ševerdija doplivala je do seniorskog srebra na 4×200 slobodno što je fantastično ostvarenje. Djevojke su blizu postolja bile i na 4×100 slobodno, ali su na koncu završile kao četvrte u seniorskoj konkurenciji.

Članovi Plivačkog kluba Šibenik osvojili su još niz medalja u mlađim kategorijama o čemu ćemo naknadno izvijestiti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.