FOTO: ‘ŽIVOT LETI KAPETANE’ Na Baldekinu odana počast Draženu Petroviću

Uz zvuke pjesme ‘Život leti kapetane’ danas je na Baldekinu obilježena 22. obljetnica tragične smrti najvećeg među najvećima – Dražena Petrovića. Kao i svaka prijašnja obljetnica i ova je bila mješavina ponosa i tuge, ponosa što je Dražen naš, Šibenčanin, a tuge zato što smo ga prerano izgubili.

dp obr 1

Poštovanje košarkaškom Mozartu došao je dati velik broj ljudi. Prednjačila su djeca, mladi košarkaši, sudionici turnira ‘Sjećanje na Dražena’ koji se ovog vikenda igra u Šibeniku.

dp gradonacelnik 7

Vijence i cvijeće pod njegov spomenik položila su izaslanstva Grada Šibenilka, Šibensko – kninskje županije, županijske i gradske Zajednice sportova, lokalnih košarkaških klubova, Košarkaškog saveza, navijači…

dp vd 6

U tom mnoštvu posebno se isticao jedan mladić iz Trogira,  odjevenog u dres New Jersey Netsa s broj tri, i s tetovažom koja je podsjetnik na Draženove dane provedene u najjačoj ligi na svijetu.

dp tetovaza obr

U kratkom govoru gradonačelnik Šibenika Željko Burić kazao je kako će Dražen Petrović uskoro dobiti i trg kakav dolikuje, ali i košarkašku dvoranu.

– Sve to će, zajedno s ovim spomenikom i igralištem,  te njegovom spomen sobom, Baldekin učinit Draženovim kvartom – poručio je.

dp gkk 8

Miro Kotarac, jedan od prvih trenera Dražena Petrovića, nadovezao se na te njegove riječi kazavši:

– Ova djeca koja igraju u dresu s njegovim likom najveći su, živući spomenik Draženu Petroviću. –

dp obr 2 dp kos 9

Povorka se nakon toga preselila u Preradovićevu ulicu, kod Draženovg koša, gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Pogledajte cijelu FOTOGALERIJU:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.