FOTO/VIDEO Bili smo na dočeku zlatnih veslača (i trenera) u Docu: ‘I dalje mi je sve ovo nestvarno’

U Šibenik je iz Njemačke, preko Zagreba, stigao dragocjeni ‘teret’. Zlatni, veslački. Kući su se, naime, vratili europski prvaci s juniorskog Europskog prvenstva u veslanju. Točnije, jedna petina zlatnog četverca s kormilarom, ili još točnije, dvije šestine.

vk krka frane filip garma 220517 1

vk krka frane filip garma 220517 2

Uz trube, hrvatske zastave i transparent ‘Goja i Garma legende grada’, prijatelji, kolege iz razreda i VK Krka dočekali su u Docu Franu Filipa Garmu i trenera zlatnog četverca ‘sa’ Milana Radečića. Treći Krkin europski prvak, Luka Gojanović-Rakić ostao je u Zagrebu.

vk krka frane filip garma 220517 6

vk krka frane filip garma 220517 8

Šibenski portal bio je jedini medij na tom dočeku. U pauzi između pjesme i šampanjca popričali smo s akterima tog velikog uspjeha šibenskog i hrvatskog sporta.

vk krka frane filip garma 220517 5

vk krka frane filip garma 220517 3

– I dalje su nestvarni dojmovi. Još će trebati koji dan da malo dođemo sebi. Još ne vjerujemo da smo, pored tako jakih posada, pored Njemačke i Italije koji su bili favoriti, bili prvi – kazao nam je sretni Frane Filip Garma, koji se zahvalio na dočeku.

vk krka frane filip garma 220517 10

Uspjeh naših momaka tim je veći jer se ova posada prvi put okupila prije dva mjeseca, na regati ‘Croatia Open’.

– Vjerovali smo da se možemo uključiti u borbu za medalju, ali da ćemo uzeti baš zlato nismo očekivali. Jer ova posada je nova, složena od dva dvojca, a da ima perspektivu pokazala je na Croatia Openu, pobjedom u jakoj međunarodnoj konkurenciji, nakon svega pola sata zajedničkog treninga. Nakon toga smo u dva navrata imali vikend pripreme u Zagrebu i to je  bilo to, s time smo otišli na Europsko prvenstvo – kazao nam je Milan Radečić, trener europskih prvaka.

vk krka frane filip garma 220517 4

On vjeruje da bismo od iste posade velike stvari mogli očekivati i na juniorskom Svjetskom prvenstvu koje se u kolovozu održava u Litvi.

– Mjerilo vrijednosti u svjetskom veslanju su Nijemci, tko dobije njih može se nositi sa svima ostalima. Ako se održimo u ovom sastavu, ako ne bude ozljeda, sigurno ćemo i u Litvi biti konkurentni za medalju  – kaže Radečić.

vk krka frane filip garma 220517 12

Na dočeku ispred klupskih prostorija bio je i predsjednik VK Krka Dražen Crnogaća. I on je pucao od ponosa.

vk krka frane filip garma 220517 11

– Drago mi je zbog ovog uspjeha zbog svih Krkaša, onih koji su bili, koji jesu i koji će biti s nama. Krka je brend u ovom gradu, jednako kao Katedrala, Kolo, kao Šibenska narodna glazba. Šibenik takve brendove mora poticati, mi koji smo u Krki trudimo se održati taj veslački brend, unaprijeđivati. Znate, nisu samo medalje bitne, iako, jasno, svi težimo najboljim rezultatima. Bitno je da klub živi, a mi smo kroz sve ove godine u tome uspjeli – kazao je Crnogaća.

Djelić atmosfere s dočeka u Docu pogledajte u priloženom videu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.