Frane Aužina i Josipa Zorić zlatni na ‘Sv. Mihovilu’, Šime Jadreško srebrni, Ante Domagoj Juroš brončani, Dišpetovcima i dvije ekipne medalje

Zahvaljujući Gimnastičkom klubu Dišpet, Šibenik se ponovno na jedan dan pretvorio u gimnastički centar. Šibenski klub organizirao je, naime, 5. Međunarodni turnir u muškoj i sportskoj gimnastici ‘Sveti Mihovil’, a sve povodom Dana grada Šibenika i njegovog nebeskog zaštitnika.

gimnastika 1

Da je turnir već prepoznat u gimnastičkom svijetu govori i to što iz godine u godinu broj sudionika raste. Pa se tako u nedjelju u dvorani na Šubićevcu okupilo 224 gimnastičara i gimnastičarki iz 20 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, u pratnji 36 trenera, dok su sudačke komisije brojale 18 sudaca i sutkinja.

gk dispet 14

gk dispet suci

Nastupili su sljedeći klubovi: GK Marjan iz Splita, ŠD Studenci iz Maribora, GD Zelena jama iz Ljubljane, GK Samobor, GK Gimko iz Zagreba, ŠD Narodni dom iz Ljubljane, ŠK Salto iz Kopra, GK Split, GIB Šiška iz Ljubljane, GK Rijeka, GK Novi Zagreb, GK Sokol Karlovac, GK Sokol Slavonski Brod, GK Spartak Banja Luka, GK Libertas Mostar, GK Salto Solin, GD Novo Maesto, ZTD Hrvatski sokol Zagreb, GK Gymsolin Solin te, jasno, GK Dišpet.

gk dispet 1

gk dispet 2

Turniru je uveličala i Erna Hawelka Rađenović, koja je kao gimnastičarka sudjelovala na Olimpijskim igrama u Munchenu 1972. godine, a za svoje sportske uspjehe i rad 2009. godine dobila je prestižnu sportsku nagradu Franjo Bučar, da bi 2013. godine istu nagradu dobila za životno djelo. Hrvatska olimpijka podjelila je medalje i pehare, a podršku turniru gimnastičarima i organizatoru dao je svojim prisustvom i prigodnim pozdravom šibenski dogradonačelnik Paško Rakić, koji je također dijelio medalje i pehare.

gk dispet 8

gk dispet 3

Iz Dišpeta ističu kako su dobroj organizaciji turnira pomogli i Turistička zajednica grada Šibenika, Nacionalni park Krka i poduzeće Mlinar d.o.o., kojima su se i ovim putem zahvalili.

gk dispet 10

Što se tiče rezultata Dišpetovaca i Dišpetovki, oni su također bili na vrlo viskom nivou. Osvojeno je nekoliko medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

gk dispet 4

gk dispet 5

U A programu dječaka zlatom se okitio Frane Aužina, a Šime Jadreško srebrom. U istom programu Dišpet je osvojio ekipno zlato.

gk dispet 6

gk dispet 15

U C programu juniora brončanim odličjem okitio se Ante Domagoj Juroš, a broncu su osvojile i mlađe kadetkinje ekipno.

gk dispet 13

U C programu mlađih juniorki zasjala je Josipa Zorić, okitivši se zlatnim odličjem. Inače, boje Dišpeta na turniru je branilo 27 natjecatelja.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.