Frane Filip Garma i Luka Gojanović – Rakić otputovali na EP u Litvi: ‘Idemo pokazati koliko vrijedimo!’

Članovi Veslačkog kluba Krka Frane Filip Garma i Luka Gojanović – Rakić u srijedu su otputovali u Litvu, u grad Trakai, gdje će se 9. i 10. srpnja održati Europsko prvenstvo u veslanju. Šibenski dvojac dio je hrvatskog juniorskog  osmerca čiji je trener i izbornik glavni Krkin trener Milan Radečić koji će, naravno, biti uz svoje mladiće na prvenstvu.

veslanje osmerac 1

Osim Frane i Luke posadu nacionalnog osmerca čine Luka Smirčić, Leon Mikulić i kormilar Tomislav Bašić (svi iz VK Jadran Zadar), Ivo Rebić i Hrvoje Vrdoljak (Mladost Zagreb), Krešimir Forjan (Iktus Osijek), te Marin Maletić (Jarun  Zagreb).

veslanje osmerac 7

Na EP-u je u disciplini osmerac prijavljeno ukupno 11 posada iz Danske, Italije, Litve, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Švicarske, Ukrajine i, naravno, Hrvatske, a po do sada prikazanim rezultatima najveći favoriti za osvajanje medalja su Švicarci, Njemci, Rumunji i Talijani.

veslanje osmerac 8

Od naših se mladića, pak, očekuje dostojan otpor najboljima i borba za ulazak u A-finale, s tim da valja konstatirati kako je šteta što hrvatski osmerac iza sebe nema više dana priprema i barem jednu odveslanu regatu na osnovu čega bi se pouzdanije moglo govoriti o njezinim mogućnostima.

– Idemo se gore boriti i pokazati da vrijedimo! – poručio je Luka Gojanović – Rakić pred odlazak u Litvu.

veslanje osmerac 9

Inače, naši su mladići jednotjedne pripreme odradili na jezeru Rama u Bosni i Hercegovini, na kojima je trener Radečić nastojao barem donekle uskladiti zaveslaj, a na tim pripremama su nastale i priložene fotografije.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.