Frane finale veslao bolestan: ‘Na 1.500 metara znao sam da sam gotov’

O velikom rezultatu juniorskog četverca na Svjetskom prvenstvu u Litvi (četvrto mjesto), izvijestili smo u nedjelju. Međutim, nakon što je predsjednik Veslačkog kluba Krka Dražen Crnogaća ispričao što se događalo prije, tijekom i nakon finalne utrke, taj rezultat još više dobiva na vrijednosti. Otkrio je, naime, kako je Frane Filip Garma (drugi Krkaš u nacionalnom četvercu bio je Luka Gojanović Rakić) utrku odradio bolestan.

– Dan velikog finala za trenera Milana Radečića započela je telefonskim pozivom iz sobe 713 ‘Green Hotela, javlja mu se Frane i kaže kako ga boli želudac i da nije spavao. Iza toga ide intervencija našeg fizioterapeuta Hrvoja Petrovića. ‘Neka je viroza u điru’,  kaže Hrvoje – opisao je Crnogaća Franine muke, koji je ipak stisnuo zube i uskočio u čamac.

cetverac

Naporna utrka dodatno je iscrpila šibenskog veslača.

– S Franom su se nakon završetka utrke više od sat vremena bavili liječnici. Zamislite kako je to kad se taj iznimno snažan mladić čitavim tijelom trese na stolu liječnika, a nama Hrvoje, koji ga stalno prati šapće: ‘Dao je sve od sebe… to je tipično za krajnje prenaprezanje!’ Na upit kako je, Frane nam uspijeva reći: ‘Na 1.500 metara znao sam da sam gotov!’ – ispričao je Crnogaća

Ali izdržao je do kraja.

– Frane se pokazao kao junak nad junacima. Odveslati zadnjih 90-ak sekundi utrke za medalje na Svjetskom prvenstvu u stanju u kojem više tijelo ne sluša, a samo te volja i ostatak ekipe drže ‘unutra’, to mogu samo izuzetne osobe. Frane je pokazao da je jedan od takvih! – zaključio je Crnogaća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.