Franko Škugor zbog kvara na bolidu nije završio utrku u Sloveniji pa se iskalio na ocu

Mladi šibenski kartingaš Franko Škugor odradio je posljednju ovosezonsku utrku Sportstil Cupa Rotax Max Challengea. Učinio je to u Sloveniji, na kišom okupanoj stazi Vransko, po svega 11 stupnjeva celzijevih. Na žalost, oproštaj od tog natjecanja nije bio za pamćenje, dapače, 11-godišnji član Karting kluba Dubrava nije ni završio finalnu utrku.

franko skugor boks 2

– Ova utrka bila je strašno zahtjevna po pitanju uvjeta, i za pilota i za mene kao mehaničara – kaže Hrvoje Škugor, Frankov otac i član njegovog tima.

Nakon što su kvalifikacije odvožene u polusuhim uvjetima, predfinalnu utrku svi mehaničari i piloti dočekali kao na iglama jer se vrijeme mijenjalo iz minute u minutu pa je trebalo vješto iskalkulirati na kojim gumama izaći na stazu (slick ili wet) te u kojim postavkama motora i šasije.

karting

 – Franko je odvozio odlično predfinalnu utrku i to na slick gumama, ali nažalost u zadnjem 12 krugu dolazi do rotiranja bolida na izlazu iz 180′ zavoja i izletanja na travnati dio piste – opisuje događaje iz Slovenije Hrvoje Škugor.
Do početka finalne utrke uslijedilo je novo razdoblje sunce-kiša, a Frankov tim odlučio se za kišne gume.
Međutim, već u krugu zagrijavanja počinju poroblemi za mladog šibenskog pilota.
– Došlo je do tehničkog kvara na njegovom GO-kartu. Franko je iskočio iz njega i pokušao ga upaliti, ali bezuspješno. Tu je za nas finalna utrka bila završena jer mehaničari ne smiju pristupiti bolidima kad krenu iz predstarta, dakle nitko osim vozača ne smije dodirnuti karting – objašnjava Hrvoje Škugor.
hrvoje skugor
Tada je, kaže, došlo do Frankove emotivne reakcije. Pale su i suze, a nezadovoljstvo je iskalio na ocu-mehaničaru. Ipak, Franko se uspio smiriti. Uostalom, tek mu je 11 godina, i pred njim su još brojne utrke, uspješne i neuspješne.

 

franko skugor relax

– Ovom prilikom bih u ime Racing Tima Škugor čestitao svim pobjednicima i proglašenim prvacima u Sportstil Cupu, a ujedno bih se zahvalio svim sponzorima i donatorima koji su nam pomogli da odradimo sezonu u ovom međunarodnom natjecanju – poručio je za kraj Hrvoje Škugor dodajući kako im preostaje još jedna utrka, ona  Nacionalnog prvenstva RH koja se 15. listopada vozi u Španskom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.