Funcuti bijesni zbog podrške županijskog Saveza Šukeru: Naša borba nikad neće prestati jer nas za sport veže nešto što vi nikada nećete razumjeti

Udruga navijača Funcuti Šibenik priopćenjem je izrazila nezadovoljstvo i razočaranje zbog odluke Izvršnog odbora Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije, koji je u subotu jednoglasno podržao kandidaturu Davora Šukera za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), samo dan nakon što je u Šibeniku Dario Šimić predstavio svoj program, a u ime Šukera to odradio šef sudaca i potpredsjednik saveza Ante Kulušić. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Jad i bijeda Županijskog nogometnog saveza Šibensko-kninske županije. Uskoro nas očekuje još jedna izborna sjednica Skupštine HNS-a, pa je kao i proteklih godina počelo obilaženje županijskih nogometnih saveza kako bi se lobiralo za pojedine kandidate. Kada ovako čitate ovu informaciju sve izgleda jako benigno, odnosno kao uobičajena procedura koja je legalna i legitimna. Tako bi i bilo da se ne radi o Hrvatskom nogometnom savezu.

Zanimljivo je kako se neke institucije prave gluhe bez obzira na glas naroda koji godinama upozorava na katastrofalnu situaciju. Ovaj put to je glas navijača koji godinama upozoravaju na nedopustivu povezanost politike i institucije koja bi trebala biti bez ikakvog utjecaja politike. Također žalosno je kako vlast ignorira činjenicu da je jedan nacionalni sportski savez na nedopustiv način povezan s politikom.

Na ovu situaciju smo se tijekom godina nažalost navikli, ali kada smo pomislili da ne može biti gore onda su nas naši sugrađani opet neugodno iznenadili. Ovaj put su to odradili maestralno, naime gospoda iz Županijskog nogometnog saveza Šibensko-kninske županije Željko Dulibić, Hrvoje Kulušić i ostali, su na najjadniji mogući način dali podršku kandidatu Davoru Šukeru. Prodali su svoj glas za bijednih 100 tisuća eura. Zamislite od godišnjeg proračuna HNS-a od preko 200 milijuna kuna u nekoliko godina je Šibensko-kninskoj županiji obećana crkavica od 100 tisuća eura.

Naravno cifra od 100 tisuća eura je najmanje bitna u cijeloj ovoj priči te ne sumnjamo da bi se uhljebi iz Županijskog nogometnog saveza Šibensko-kninske županije prodali i bez tog iznosa jer će njihov glas mafiji na kraju ići njima u korist.

Šibenik i županija ipak odabrali Šukera. Razlog je obećanih 100 tisuća eura

Ovo nije kraj jada koji se odigrao u Šibeniku, naime gospoda iz županijskog nogometnog saveza podršku Davoru Šukeru nisu dali osobno kandidatu jer se nije udostojao doći u Šibenik, nego potajno i podmuklo njegovom izaslaniku Anti Kulušiću. Koliko je Davoru Šukeru stalo do nogometa u našoj županiji pokazao je upravo svojim nedolaskom u Šibenik, a s ovom gestom je pokazao i koliko je jadna ekipa iz županijskog saveza.

Neka gospoda znaju, naš glas ćete i dalje glasnije nego ikada slušati s tribina sportskih borilišta, naša borba nikad neće prestati jer nas za sport za razliku od vas veže nešto što vi nikada nećete razumjeti. Uništili ste nam klub i reprezentaciju, a sada je je vrijeme za vaš odlazak jer ste nam dirali u ono što nam je najsvetije i od toga napravili svoj isprdak’, piše u priopćenju UN Funcuti Šibenik.

Svoje nezadovoljstvo Funcuti su iskazali i na transparentima koje su izvjesili po gradu. Na jednom od njih tako poručuju ‘Kulušiću tebi Šuker paše, mito uvik veže mafijaše’, dok su na drugom prozvali predsjednika Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije riječima ‘Šuker ti je napunia vriču, sram te bilo Željko Dulibiću’. Ni teren kod spomenika Dražena Petrovića nije prošao bez poruke HNS-u. Kulušića i Dulibića, kojima su naveli inicijale, etiketirali su ‘prodanim dušama’, a Šukera nazvali ‘prostitutkom’.

funcuti transparent 2 funcuti transparent transparent

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.