Funcuti se ogradili od Vrlikinih prozivki o napadu na njegove suigrače, u Jollyju vjeruju da se radi o osobnim razmiricama

Sutrašnji gradski derbi na Baldekinu dobio je potencijelano zapaljivu uvertiru, a koja je zahvaljujući smirujućim reakcijama čini se na vrijeme ugašena. Naime, kapetan Jollyja Paško Vrlika je preko društvenih mreža optužio Funcute da su fizički napali njegove suigrače Luku Kraljevića i Ozrena Pavlovića. Međutim, iz šibenske navijačke udruge ogradili su se od tog incidenta.

‘Oštro se ograđujemo od pojedinaca koji su verbalno i fizički napali košarkaše KK Jolly-a. Funcuti su navijačka skupina koja na svoj način, a to je na tribini, pokazuje kako se voli svoj klub i svoj grad. Funcuti nisu kriminalci i nasilnici kako nas se sustavno pokušava prikazati u medijima. I ovom prilikom osuđujemo svaki vid nasilja. MOJ GRAD MOJ KLUB’, stoji u priopćenju Šibenskih Funcuta.

gkk zadar funcuti 1

Dobra je stvar što su pomirljivi tonovi stigli i iz oba kluba.

‘Povodom fizičkog napada na naše igrače, košarkaški klub Jolly JBS se ograđuje od svakoga vida agresije, pa tako i od ovoga.  U svezi nemilih događaja ne želimo u nikoga upirati prstom i označiti ga kao krivca, jer smo uvjereni da se radi o pojedinačnom slučaju, vezanim uz osobne razmirice. Sve konotacije i povezivanja sa planskim napadom određenih skupina sa gnušanjem odbacujemo, jer držimo da su odnosi igrača dva šibenska kluba vrlo prijateljski, a iz sezone u sezonu oba kluba razvijaju sve bolje odnose.
Pred nama je još jedan gradski derbi koji želimo da protekne u borbenoj ali nadasve fer i sportskoj atmosferi, a pobjedu neka odnese bolji’, piše u priošćenju koje su nam poslali iz KK Jolly JBS.

Potrebu da reagiraju osjetili su i iz GKK Šibenik.

‘Povodom informacije objavljene u medijima kako je napadnut mladi igrac KK Jolly Luka Kraljević, u potpunosti se ograđujemo od navedenog incidenta i još jednom ponavljamo kako ne podržavamo nikakav oblik nasilja. Pozivamo institucije pravne države neka rade svoj posao. Navijače našeg kluba pozivam da na sutrašnjoj utakmici sportski navijaju za Šibenik , a igrčima želim sreću i puno natjecateljske vještine koja će ih voditi do još jedne pobjede’, stoji u priopćenju objavljenom na facebook stranici GKK Šibenik, a kojeg je potpisao predsjednik kluba Ante Gaćina.

Inače, policiji nije podnesena nikakva prijava vezana za navedeni incident.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.