Funcuti se usprotivili pretresu svojih prostorija, policija ipak upala, ali nije našla ništa

Policija je danas, saznaje Šibenski portal, upala u prostorije Udruge navijača Funcuti u prizemlju plavog nebodera na Baldekinu. Prema tvrdnjama navijača koji su se okupili ispred udruge, policijski službenici nisu im predočili nikakav dokument za pretres prostorija, zbog čega su ih odbili pustiti, nakon čega je policija dovela bravara i nasilno ušla u prostorije.

– Policija, jasno, ima pravo pretresati prostorije navijača, ali u ovom slučaju to nisu potkrijepili nikakvim dokumentom. Mi smo se zbog toga usprotivili pretresu naših prostorija, pa je doveden bravar koji je prepilao bravu, pa je policija ušla- kazao nam je Igor Anaković, tajnik UN Funcuti.

Pitamo ga što je policija tražila i je li nešto našla?

– Tražili su pirotehnička sredstva, odnosno predmete koji se mogu upotrijebiti u borbi, u tuči. Jasno, nisu našli ništa – kazao je Anaković.

A iz PU Šibensko – kninske kao povod za današanji pretres ističu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Ukrajine, koja se igra u petak u Zagrebu.

– Obzirom na to, a preventivno u cilju sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima, pregledane su prostorije navijačkih udruga na području naše Policijske uprave, konkretno prostorije u Vodicama i Šibeniku – kazala je za Šibenski portal glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Dodala je kako u ovom slučaju nalog za pretres nije ni potreban.

– Inspekcija je provela nadzor udruga sukladno članku 50. Zakona o eksplozivnim tvarima, i prema njemu nije potreban nalog suda za pretragu – objasnila je Marica Kosor te dodala da su inspektori ovlašteni, u slučaju sumnji u pronalazak eksplozivnih tvari i pirotehničkih sredstava, pretražiti prostorije bez naloga suda.

Pretragom prostorija u Vodicama i Šibeniku nisu pronađene nikakve sumnjive tvari ni sredstva, izjavila je Kosor.

(foto: ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.