Gaćina: ‘Uvlačenje kluba u velike dugove dovode do zaključka da je Grbac svjesno ili nesvjesno radio na njegovom uništenju’

Neizvjesna budućnost kluba s Baldekina glavna je šibenska sportska tema ovog ljeta. Puno se informacija vrti oko GKK Šibenika, ali zapravo vrlo malo toga znamo, osim da je kompletna prošlosezonska petorka otišla. Nije tajna da je u uprava kluba podijeljena oko budućnosti GKK Šibenika, pogotovo oko toga treba li Ante Grbac i dalje biti na njegovom čelu, a cijeloj toj zbrci nimalo ne pomaže odugovlačenje sa sazivanjem skupštine kluba. Na adrese šibenskih sportskih novinara stiglo je priopćenje Grbčevog prethodnika na mjestu predsjednika uprave, a sada člana aktualnog upravnog odbora kluba Ante Gaćine, koji je iznio svoje viđenje cijele situacije. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Kako u zadnje vrijeme, predsjednik kluba voli obračune preko medija, umjesto da sve što ima reći kaže na skupštini, moram se ovim putem obratiti i reći svoje mišljenje i objašnjenje situacije u klubu. Pet godina sam bio predsjednik kluba , od osnutka do prošle godine. Na prošlogodišnjoj skupštini tražio sam da ne budem u sazivu nove Uprave.  Na izričito traženje potpredsjednika g. Bašara, a i ostalih članova kluba  ostao sam u Upravi. Nemam namjeru biti ponovno predsjednik ali ću zajedno s ostalim osnivačima ukazivati kada klub krene u drukčijem smjeru od onog koji u startu zacrtali.  Sviđalo se to nekima ili ne. GKK Šibenik je udruga građana koja ima svoj statut, a vlasnici kluba su njegovi članovi. Uprava je odgovorna članovima kluba te na redovnoj godišnjoj skupštini, predsjednik članovima podnosi izvješće o dosadašnjem radu. Uprava kluba  odredila je datum održavanja redovne skupštine koji je odavno prošao. Zašto skupština nije održana? Zato što je Predsjednik dobio informacije da će na skupštini biti postavljena, za njega, neugodna pitanja, i da njegov izvještaj o radu neće proći. To bi praktično značilo izglasavanje nepovjerenja. Kako skupština nije sazvana, dio članova je zatražio sazivanje izvanredne skupštine. Po  statutu, izvanrednu skupštinu može zatražiti minimalno 1/3 članova. Za izvanrednu skupštinu se izjasnilo više od 1/3 članstva. Sam postupak verifikacije suglasnosti se daje na samoj skupštini, a ne preko novina i portala. Predsjednik se boji skupštine jer će se na istom mjestu naći svi koji bi trebali dati neke odgovore. Predsjednik samo razgovara 1 na 1, pa u svojim argumentacijama često kaže  ‘ako odem ja odlaze i najveći sponzori’. Da Dogus grupa i već sutra ode iz kluba, možemo im vječno biti zahvalni za sve što su napravili za naš klub. Nadamo se da ćemo još dugo surađivati i raditi za dobrobit kluba. 

Koja pitanja skupštinari žele postaviti:

1 Gdje su novci?  Predsjednik je odmah po imenovanju trebao donijeti 1-1,5 mil kuna. Gdje je taj novac završio?

  1. Pošto novac nije ušao u klub, zbog čega je potpisivao igrače za nenormalne iznose direktno narušavajući financijsku stabilnost kluba, za što je Predsjednik posebno odgovoran.
  2. Zbog čega je na pola sezone već tvrdio da će g. Josip Stojanović pokriti dug?
  3. Tko mu je dao ovlasti da troši vrijeme u uzaludne rasprave o tzv. fuziji. Da je G. Stojanović ( koga predsjednik rado naziva Jole ) imao iskrenu želju za udruživanjem, ne bi u vrijeme Kupa dao intervju u kojem je ponovno žestoko napao Funcute znajući da će njihov glas o fuziji biti jako važan. Prosječan pratitelj košarke će zaboraviti taj članak ali ne i Funcuti. G. Stojanović je gurnuo svoja dva čovjeka (Vidačak – Grbac)  u pregovore i sa strane pratio akciju koja je bila osuđena na propast. Na kraju se izvede zaključak da je on imao dobre namjere, a neki drugi su krivi za neuspjeli projekt.
  4. Što je to predsjednik napravio za ovaj klub da bi opravdalo više od 40 pojavljivanja u medijima? Za usporedbu igrači i trener imaju zajedno manje od 10 medijskih nastupa.
  5. Uvlačenje kluba u velike dugove a istodobno zapostavljajući mlade igrače dovode do zaključka da je predsjednik svjesno ili nesvjesno radio na uništenju kluba kojega su stvarali neki drugi’, stoji u priopćenju Ante Gaćine.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.