GKK Šibenik i Jolly naučili lekciju: ABA ligu trebaš izboriti na parketu

U ABA ligu ne može se prečicom. Zaključak je to dviju ovoljetnih šibenskih košarkaških sapunica, one duže s GKK Šibenik u glavnoj ulozi, i one kraće, ali ništa manje zanimljive, s KK Jolly JBS u glavnoj roli. Nema sreće ako se za nešto sam ne izboriš, ako ovisiš o milosti i poštenju drugih. Jeronimo Šarin je u jeku ‘igrokaza’ oko mogućeg nastupa ‘građana’ u regionalnoj ligi u nekoliko navrata zavapio kako se ‘ovakva prilika pruža jednom u životu’. Iako je, zapravo, to bila već druga prilika da se narančasti uguraju u regionalno društvo. Prvu priliku propustili su na parketu. Ne želimo otvarati stare rane, ali i dalje smo mišljenja da je GKK Šibenik s prošlosezonskom momčadi trebao izboriti ABA ligu, unatoč ozljedama. U tom slučaju novac za igranje u njoj morao bi se naći. Ponavljamo, morao! Jer, tko bi Funcutima objasnio kako, eto, ne mogu nastupiti u ABA ligi, jer je kasa prazna? Ovako, uprava i glavni sponzor kluba (što je zapravo jedno te isto, baš kao i u slučaju Jollyja) imali su dobar alibi da ‘operu ruke’ od te priče.

Slična je stvar s Jollyjem. Džabe ti sve pare ovog svijeta, ako ovisiš o moralu i poštenju drugih, ako ti sudbinu kroje ABA glavešine koji su mjesto u svojoj ligi prodavali poput šanera koji prodaju lažne rolexe. ‘Original’ možeš kupiti jedino na parketu.

Dobra je stvar za Jolly što oni u predstojećoj sezoni imaju love za kupiti ‘original’, što će, čini se, složiti momčad za napada na ABA ligu. GKK Šibenik je, s druge strane, trenutno miljama udaljen od te priče. Narančasti su, na žalost, po svemu sudeći na duže vrijeme propustili priliku da se prikače na regionalnu kompoziciju. Točnije, propustili su obje prilike.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.