Goran Šimić i Tomislav Kesić kreću put Minska gdje će biti jedini hrvatski predstavnici na SP-u u powerliftingu

U srijedu navečer put Minska kreću Goran Šimić i Tomislav Kesić, šibenski powerlifiting dvojac koji će biti jedini hrvatski predstavnici na Svjetskom prvenstvu u glavnom gradu Bjelorusije. Iza njih su ‘paklene’ pripreme za to najveće natjecanje u ovom sportu, litre i litre prolivenog znoja.

– Mi smo prvi Hrvati uopće koji nastupaju na tom najvećem natjecanju pod kapom IPF-a, najveće powerlifting federacije, koja je član Međunarodnog olimpijskog odbora. Ne mogu vam ni opisati koja je to čast, ali i obveza da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu – veli Goran Šimić, koji je ujedno i predsjednik Powerlifitnig kluba Šibenik.

Koliko su ozbiljno shvatili nastup na SP-u, govori i to što su se konzultirali s trenerom američke reprezentacije, prema čijim su se online uputama pripremali za svjetsku smortu.

power goran i tome

Što se tiče očekivanja, Goran kaže:

– I Tomislavu i meni cilj je postaviti osobne rekorde, a što se tiče ukupnog poretka, teško je očkivati neke visoke plasmane, jer na prvenstvu je puno iskusnih natjecatelja, s cijelim timovima trenera iza sebe. Ono što mogu obećati jest da ćemo dati sve od sebe – poručio je Goran.

On će nastupiti u seniorskoju kategoriji do 83 kilograma, dok će Tomislav nastupiti u seniorskoj kategoriji do 74 kilograma. U svakoj od tih kategorija prijavljeno je 30-ak natjecatelja, dok će ih ukupno u Minsku nastupiti preko 800, s ve će se moći pratiti preko livestreama na facebook stranici IPF-a.

(foto: facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.