Gradonačelnik Županović primio zlatni dvojac s EP-a

Šibenski gradonačelnik Ante Županović primio je danas Nives Radić i Matu Rudana, zlatni dvojac s nedavno održanog Europskog prvenstva u low kicku, kao i njihove trenere, Damira Lambašu i Joška Sunaru.

– Uspjesi šibenskih sportaša posebno me raduju, drago mi je da  se nastavlja tradicija da Šibenik svako malo iznjedri vrhunske sportaše. Na žalost, posljednjih godina kolektivni sport je u krizi, prvenstveno iz financijskih razloga, ali vi individualci ste manje zahtjevni i postižete vrhunske rezultate i u skromnijim uvjetima. To je, naravno, prije svega rezultat vaše požrtvovanosti i velikih odricanja – kazao je gradonačelnik Županović.

– Hvala što nas pratite, što nam Grad pomaže koliko može, a posebna zahvala našim trenerima – kazala je Nives Radić koja će za dvadesetak dana u EP-u u full contactu u Bukureštu pokušati pokoriti konkurenciju i u toj disciplini.

Mate Rudan imao je jako težak put do zlata, a na dan prvog meča dobio je i temperaturu. Ali, čvrsti Šibenčanin sve je to prebrodio i tako nedavno osvojenom juniorskom naslovu, sada pridodao i seniorski.

– Pripreme za EP u Ankari bile su jako naporne, cijelo ljeto sam trenirao, ali sada kada je zlato oko vrata znam da je vrijedilo – kazao je Mate Rudan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.