Groznica subotnje večeri: ‘Udarit će junak na junaka’

Najjači gradski derbi do sada. Rečenica je to koja se najčešće vrti uoči sutrašnjeg dvoboja Jolly JBS-a i GKK Šibenika, dviju prvoplasiranih ekipa u domaćem prvenstvu. Ne čudi stoga što se o ‘groznici subotnje večeri’ priča i van granica naše županije, jer bit će baš po onoj ‘udarit će junak na junaka’. Baldekin će, nema sumnje, biti krcat kao nikad ove sezone, što je odlična stvar ne samo zbog ambijenta, već i zbog toga što će sav prihod od prodanih ulaznica ići za malenu Evu Rožajac. Domaćin i organizator utakmice, KK Jolly, za to zaslužuje svaku pohvalu, jer prihod će, ne sumnjamo, biti popriličan.

A uz standardne draži i folklor koje nosi sa sobom, ova utakmica donosi još jednu zanimljivost. Naime, bit će to sudar i dvaju trenera koji su prošle sezone bili najbliži suradnici u slovenskoj Krki. Jollyjev Ivan Velić, bio je prvi trener u tom ABA ligašu, a Šibenikov Vladimir Anzulović njegov prvi pomoćnik, s tim da je, potonji, kad je Velić odstupio, preuzeo njegovu dužnost.

Hoće li to onda biti i neka vrsta dvoboja učenika i učitelja?

– Ne bih to tako nazvao – kaže Velić. – Ispalo je tako da nas je put spojio i surađivali smo tek pet mjeseci. Ja iza sebe imam preko 400 utakmica, od toga stotinjak u ABA ligi, osvojio sam i šest titula, dok je kolega Anzulović praktički na početku svoje karijere i, kako se kaže, na mlađima svijet ostaje – poručio je trener Jollyja.

U svakom slučaju, velikih tajni među njima ne bi smjelo biti.

– Nema, općenito nema tajni u ligi, o svakom se sve zna, tako da nekih velikih taktičkih iznenađenja ne može ni biti – objasnio je Anzulović. I jedan i drugi očekuju tešku, rovovsku bitku.

– Presudna će biti, mislim, dnevna forma i koncentracija. Taj mentalni aspekt vrlo je bitan, uostalom kao i za svaku utakmicu. Ali, da, mogu se složiti da je ova ipak malo posebna – ističe trener ‘Građana’.

Taj psihološki moment apostrofirao je i Velić.

– Najvažnije je da moji igrači budu na istom nivou kao u prethodnim utakmicama, da u onoj obaveznoj igri budu koncentrirani. Atmosfera? Uvijek mi je najdrže bilo igrati kad smo protiv sebe imali cijelu dvoranu. Nadam se i vjerujem da će moji igrači u tome pronaći dodatnu inspiraciju – kaže Velić.

Inspiraciju će na tribini tražiti i narančasti, koji će, iako nominalno gosti, imati veću i glasniju navijačku podršku.

– Naša je obveza i želja da svojom borbenošću na parketu uzvratimo navijačima za svu tu podršku koju dobivamo od njih – zaključio je Anzulović.

Baldekin, subota, 17 sati. Neka igre počnu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.