HKS se pokušao opravdati za 32-satno ‘mrcvarenje’ hrvatskih košarkaša. Nije mu baš uspjelo

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Hrvatskog košarkaškog saveza nakon što se Bojan Bogdanović jučer na facebooku požalio na sramotne uvjete u kojima su naši reprezentativci  putovali u Južnu Ameriku. Sve je potkrijepio i fotografijom ‘stiješnjenih’ hrvatskih dvometraša. I tako puna 32 sata.

‘Hvala HKS-u i HOO-u što su se potrudili i priuštili nam komfort kakav zaslužujemo na putu od 32h. Uvjeti su nam uvijek bili na nivou‘, napisao je iznad fotografije Bogdanović.

Da stvar bude gora po Savez, srpske kolege odmah su se pohvalile u kakvom luksuzu su putovali njihovi košarkaši.

srbija kosarka

Evo kako su se zbog ‘transportnog fijaska’ pokušali opravdati u HKS-u.

‘Vezano uz današnji status na Facebook stranici hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića, željeli bi pojasniti organizaciju putovanja hrvatske košarkaške reprezentacije u Argentinu.

 Hrvatski košarkaški savez je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom učinio sve kako bi našim igračima i stručnom stožeru osigurao najbolji i najkomforniji prijevoz do Cordobe, a posebno s obzirom na njenu udaljenost. Nažalost, naša volja i želja, niti angažman, nisu bili dovoljni, jer nas je u toj namjeri spriječilo nekoliko objektivnih razloga.

Najvažniji i presudan leži u činjenici da se reprezentacija plasirala 9. srpnja na Olimpijske igre i iako se već sljedeći dan krenulo u organizaciju putovanja, izbor je bio vrlo ograničen. Konačni letovi (i mjesta u zrakoplovu) su ono najkvalitetnije što se u tom trenutku moglo izabrati iz preostale ponude zrakoplovnih tvrtki.

Treba napomenuti da je naša delegacija putovala u dvije skupine, veliki dio preko Rima, dok je manji dio članova stručnog stožera, zbog potpune popunjenosti zrakoplova, putovao preko Pariza. Niti na jednom letu nije bilo dovoljno mjesta za cijelu delegaciju pa tako ni mjesta u poslovnoj klasi.

Na kraju, ono najvažnije, cijela delegacija je sretno stigla na odredište i sigurni smo da će, nakon što se svi dobro odmore, nastaviti putem koji je zacrtan u Torinu.’, stoji u priopćenju HKS-a.

bojan fejs

Pitamo se samo kako je srpski Savez uspio svojim reprezentativcima srediti adekvatan prijevoz, iako su se na Olimpijske igre plasirali isti dan kad i naši košarkaši?

(foto: facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.