Hoće li Županijski nogometni savez stati iza Šimića? Dulibić je već bio kontra Mamićeve struje kada je podržao Štimca

Izbori za predsjednika možda i najvažnije sportske organizacije u zemlji, Hrvatskog nogometnog saveza, bit će održani početkom sljedeće godine, a Nogometni savez Šibensko-kninske županije, na čijem je čelu HDZ-ovac Željko Dulibić, još nije stao na ničiju stranu. Naime, za užarenu fotelju u Zagrebu zainteresirani su ponovno Davor Šuker, HDZ-ovac Marijan Kustić, kao i proslavljeni hrvatski nogometaš Dario Šimić.

Po novom statutu bit će dva kandidata na izborima jer svaki kandidat mora dobiti podršku najmanje devet županijskih saveza, a budući da ih ima 20 plus grad Zagreb, računica je jasna. Dulibić ističe kako od njega još nitko nije tražio podršku vjerojatno jer su izbori tek početkom sljedeće godine. Ipak, rezolutan je kad veli da nitko neće dobiti njegovu podršku na ‘lipe oči’.

– Na Izvršnom odboru saveza dogovorit ćemo koga ću ja kao izaslanik podržati, ili ako prethodno budemo imali svoju Skupštinu. Tko zna, možda i ne podržimo nikoga. Što se tiče Šukera, svi ga znamo. Podržavao nas je i nemamo nikakvih prijepora s njime, Kustić nam je bio redovni posjetitelj na našim događanjima, a Šimića osobno ne poznam, ali nemam antipatija prema njemu. Ponavljam, još nitko od nas nije zatražio podršku – kazao nam je Dulibić.

‘Nećeš razbojniče’

Zanimljivo je da su predstavnici Šibensko-kninskog nogometnog saveza, Željko Dulibić i Goran Pauk, prije pet godina bili podržali Igora Štimca za predsjednika HNS-a na onoj famoznoj sjednici na kojoj je Zdravko Mamić vikao Štimcu: ‘Nećeš, razbojniče!’

– Štimac je onda predstavio zaista dobar pogram, a sad ćemo vidjeti što to Šimić najavljuje. Sa Šukerovim smo programom bili nezadovoljni jer je najavljivao manju ligu, a savez ne bi pomagao ni klubove – objasnio je razloge svoje podrške Štimcu šef županijskog nogometnog saveza.

Što se tiče Zdravka Mamića, koji još uvijek, unatoč brojnim USKOK-ovim optužnicama, kotira kao ‘alfa i omega’ HNS-a, Dulibić nam govori kako s njime nije ni prijatelj, ali ni neprijatelj.

– Tko nam pomogne, imat će naš glas i našu podršku – istaknuo je Dulibić kao šef nogometnog saveza koji u 14 ekipa velikog i 28 ekipa malog nogometa broji sveukupno 2,300 registriranih igrača.

Kula od karata

Veliku podršku medija, ali i javnosti, inače, posljednjih dana dobiva Dario Šimić koiji najavljuje da će sa svojim timom ljudi očistiti hrvatski nogomet, nerijetko nazivan ‘močvarom’. Osim struktura koje godinama vladaju, pozabavio bi se i sa sudačkom organizacijom, čiji su pojedinci osuđeni korupciju, a na čijem je čelu bivši šef HDZ-a Šibensko-kninske županije Ante Kulušić.

Novi Statut HNS-a nalaže da predsjednički kandidat 15 dana prije Izborne skupštine mora predočiti potpise devet županijskih saveza koji stoje iza njih. Skuština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova.

U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Prve HNL daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te jedan zastupnik ženskog nogometa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.