Narančasti jedva čekaju ponovo istrčati pred punim Baldekinom, možda im se uskoro priključi Kaštropil

Nakon skoro mjesec i pol dana ‘Građani’ će napokon jednu utakmicu odigrati na domaćem parketu. Baldekin se već zaželio košarkaških uzbuđenja s narančastima u glavnoj ulozi, a koliko dugo ih nije bilo govori primjerice i to što ćemo sutra prvi put na djelu vidjeti Grka Georgiosa Diamantakosa, koji se već udomaćio u Šibeniku.

To je samo jedan od razloga zašto bi sutra trebalo doći u šibenski hram košarke. Drugi je, naravno, dolazak lidera A1 lige, Zagreba.

– Riječ je sigurno o najjačoj momčadi u ligi. Imaju širok roster, pokriveni su na svim pozicijama, a to pokazuju i njihovi rezultati u A1 ligi i Adria Kupu. Međutim, ako ćemo odigrati kako znamo, možemo do pobjede. Ono što znam jest da igrači jedva čekaju ponovo istrčati pred puni Baldekin. Igrati uz takvu podršku s tribina na njih djeluje inspirirajuće, a tu je još i TV prijenos – kazao je Miro Jurić, jedan od pomoćnika Jeronima Šarina.

Što se tiče zdravstvenog biltena, probleme s ložom imao je Teo Petani.

– Teo se prije dva dana priključio treninzima tako da ćemo vidjeti hoćemo li i koliko ćemo ga koristiti na sutrašnjoj utakmici. Naravno da ga nećemo forsirati zbog jedne utakmice. Ne bude li mogao igrati, ima tko će ga zamijeniti, tu su naši mladići. Što se tiče Diamantakosa, mogu kazati da se dosta digao, da se sve više uklapa u našu igru. Jedino i dalje ima problema s igračima nižeg težišta, više mu odgovara kada igra protiv viših centara. Ali, bitno je da napreduje i vjerujem kako će nam biti pojačanje u Ligi za prvaka – kazao je Jurić.

Kad smo već kod centara kažimo kako s ‘Građanima’ već neko vrijeme trenira Franko Kaštropil. Šibenski zet već je igrao na Baldekinu prije nekoliko sezona, pa nas je zanimalo postoji li mogućnost da ponovo navuče narančasti dres.

– Koliko znam imao je neku ponudu iz inozemstva, ali ne znam što je bilo s tim. Vidjet ćemo što će biti s njim. Za sada još uvije samo trenira s nama – kazao je Jurić.

Još jedan razlog dolaska na Baldekin jest i humanitarna akcija ‘Zagrli za rijetke bolesti’ u koju se uključio i GKK Šibenik, o čemu smo nedavno pisali. Naime, prije početka utakmice igrači i stručni stožer obiju momčadi fotografirat će se zagrljeni ispred tribina, na kojima će se, nadaju se organizatori, i gledatelji zagrliti te na taj način dati svoj doprinos u pokušaju obaranja Guinnessovog rekorda.

I na kraju, za one koji ne znaju, subotnja utakmica na Baldekinu počinje u 17 sati uz direktan prijenos na HRT 4.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.