U Vodicama otvorena nova sezona XC Zimske lige Dalmacije

I ‘staro i mlado’ bicikliralo u spomen na Gabrijela, Bruno Paškalin slavio ispred Marka Fržopa i Tonka Jurasa

U Vodicama se i ove godine bicikliralo u spomen na Gabrijela Skočića, tragično preminulog člana BBK Orlov krug i njegove prijatelje vatrogasce koji su stradali u Kornatskoj tragediji. ‘Gabrin maraton’, kako se zove ova utrka koju organizira BBK Orlov krug, održana je 12. godinu zaredom, a njome je otvorena nova sezona XC Zimske lige Dalmacije, najpopularnije i najbrojnije rekreativne biciklističke lige u Hrvatskoj.

Vrijeme je bilo idealno, pa je u Vodice stigao velik broj biciklista i biciklistica iz Hrvatske i Bosne Hercegovine. Ukupno ih je na startu bilo 216, a specifičnost ove utrke je i kategorija ‘vatrogasci’, u kojoj je slavio član DVD-a Šibenik Ante Troskot. Novost u Zimskoj ligi Dalmacije je i što će se u sklopu svakog kola održavati i dječje utrke, a da je to pravi potez govori podatak da je na startu vodičke utrke bilo 56 djece.

Što se tiče ukupnog pobjednika, slavio je mladi član slovenskog Adria Mobila Bruno Paškalin koji je ujedno bio i pobjednik kategorije od 17-19 godina. Osam sekundi iza njega u cilj je ušao Marko Fržop (Top Sport), pobjedin u kategoriji od 40-50 godina, dok je treće mjesto u ukupnom poretku zauzeo Tonko Juras, član BBK Orlov krug, koji je ujedno bio najbrži u kategoriji od 30-40 godina. Kod žena slavila je članica BK Primošten Szabina Rzepka, u kategoriji do 17 godina najbrži je bio Fabijan Pejić, član BBK Pakoštane, dok je najbrži u kategoriji od 19-30 godina bio Luka Bukarica iz BK Petar Svačić iz Drniša. U kategoriji vozača preko 50 godina slavio je Joško Fržop iz  Orlovog kruga. Zimska liga Dalmacije nastavlja se iduće nedjelje, utrkom u Stankovcima.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.