Zahvaljujući transferima narančasti su imali milijunski višak prihoda u 2018. godini

Instalirani brojači karata, Šubićevac u sezonu ulazi ‘ulickan’: ‘Cilj je u novom postupku prvoligašku licencu dobiti iz prve’Foto: ŠP arhiva/HNK Šibenik

Tjedan dana čeka nas do početka 2.HNL, do premijere Šibenika u novoj sezoni. Na nju stiže Hajduk II, a dvoboj susjeda igrat će se na ‘ulickanom’ Šubićevcu. To je, zapravo, preblaga riječ za ono što se ovog ljeta učinilo kako bi šibenski hram nogometa ispunio uvjete za licencu za prvu ligu, koju će narančasti ganjati i u novom prvenstvu. Jedan od važnijih bilo je postavljanje brojača karata na ulazima i on je ispunjen – brojači su instalirani.

– To je bio zapravo najveća, najskuplja investicija, jer sa sobom povlači i dodatne instalacije. Pri kraju su i nove svlačionice, koje su, da tako kažem, preuređene iz temelja, sve je u njima praktički novo. Tu su i prostorije za službene osobe, učinjeni su i određeni zahvati na sanitarnim čvorovima na zapadnoj tribini, a i vi novinari dobit ćete još bolje uvjete za rad. Ima, naravno, još posla, poput uređenja parkinga za štićene osobe, ali idemo prema naprijed. Cilj je, i mislim da ćemo u tome uspjeti, da u sljedećem postupku licenciranja iz prve dobijemo prvoligašku licencu – veli Jure Zoričić, predsjednik uprave šibenskog drugoligaša.

Javna ustanova Športski objekti za uređenje stadiona iz gradskog je proračuna dobila 865 tisuća kuna.

– Za nabavku i instaliranje brojača karata utrošeno je oko 114 tisuća kuna, i to jest bila najskuplja, najvažnija stavka. Radovi idu svojim tijekom, nadam se i vjerujem da će i novi vlasnici, koji su vrlo izgledni, uložiti u stadion. U svakom slučaju, do 17. kolovoza sve će biti spremno – kaže ravnatelj JU Športski objekti Andrija Španja.

Napreduje se i po pitanju financija kluba sa Šubićevca. Naime, klub je prošlu godinu poslovao u plusu.

– Ostvaren je višak prihoda od 1.2 milijuna kuna, čime su pokriveni gubici iz prošlih godina, tako da je taj kumulativni dug sada manji. Plus je uglavnom zasluga transfera (Duje Ćaleta-Car, Mateo Barać, Nikola Kalinić), što je još jedan pokazatelj važnosti te stavke za život kluba. Bez njih bi bilo jako teško, to treba biti smjernica, time će se morati voditi i novi vlasnici kluba – zaključio je Jure Zoričić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.