Više

    INTERVJU Filip Vukičević: ‘Ne vjerujem da će Anzulović ostati. ABA 2? Ne zanima nas igranje u toj privatnoj ligi’

     

    Ispadanjem od Splita u četvrtfinalu doigravanja, košarkaši GKK Šibenika završili su sezonu. Mnogi su narančaste proglasili najugodnijim iznenađenjem domaćeg prvenstva, opravdano kad se sjetimo prozivke i prvog treninga na kojem nije bilo dovoljno igrača ni za baciti na basket. U toj stabilizacijskoj godini velik posao pao je na pleća direktora Filipa Vukičevića i, slaže se većina, odradio ga je jako dobro. Međutim, odmora za uživanje u plodovima svog rada nema, s obzirom da se već mora početi misliti na sljedeću sezonu. Valja složiti igračku križaljku i, što je najvažnije, riješiti pitanje trenera, s obzirom da Vladimir Anzulović najvjerojatnije odlazi s Baldekina. O tome te o nizu drugih stvari koje zanima navijače narančastih, popričali smo s Vukičevićem.

    Kojom ocjenom biste, od jedan do pet, ocijenili sezonu za nama?

    Čistom peticom. Kada smo krenuli u osmom mjesecu bilo je upitno što će biti s klubom koji je bio pod blokadom, bilo je upitno hoće li uopće postojati. Mladi igrači prošle sezone nisu baš puno igrali pa je trebalo i njih uvesti u sistem. Dakle, bilo je dosta aspekata koji nam nisu išli u prilog. Međutim, rezultatski smo dobro krenuli od početka, što je bilo jako važno, zbog atmosfere u i oko kluba. Složili smo dobru, jeftinu ekipicu, vratili dugove i na kraju završili kao peti, odnosno na diobi četvrtog mjesta. Uz to su nam se i juniori plasirali na Final Four, tako da je klub narastao na svim razinama.

    Da, mnoge ste, čini mi se, iznenadili po pitanju rezultata? 

    Rezultatski je dosegnut maksimum, s obzirom na budžet, na kvalitetu ostalih klubova. Osnovni je cilj bio ostati u ligi, jer nismo znali što možemo očekivati od djece, a potajno smo se nadali play offu. Ali momci su reagirali odlično, Anzulović je odradio vrhunski posao. Mislim da smo iznenadili mnoge, pa čak i sami sebe.

    Dakle, zadovoljni ste Anzulovićem?

    Apsolutno. Svi igrači drastično su napredovali. O tome govori i zanimanje drugih klubova za njih, koji stalno zovu i raspitaju se oko njihovih ugovora. Znači da smo na pravom putu. Moja osobna želja je da ti momci ostanu još koju godinu na Baldekinu. Da se dodatno profiliraju kao pravi prvoligaški igrači, da se ne zalete.

    gkk kk split 271017 7

    Kakva je situacija što se tiče ugovora, tko od njih ima važeće za sljedeću sezonu?

    Nakić, Šarić, Paić, Gulin, uglavno svi mlađi imaju važeće ugovore. S Radovčićem pregovaramo oko novog ugovora na dvije godine i očekujemo da ćemo se kroz ovaj tjedan dogovoriti. Bašić također ima važeći ugovor, ali ponudit ćemo mu novi na tri godine, kako bi završio karijeru u Šibeniku.

    Što je s Milekovićem i Vitalijem?

    Teško je pregovarati kada još ne znamo tko će biti trener sljedeće sezone. Mogu produžiti ugovor domaćim igračima, ali trener je taj koji slaže ekipu po svom guštu. Mileković i Vitali su karakterni momci, koji su odradili svoj posao na vrhunskom nivou, s njima nikakvih problema nije bilo, tako da smo stvarno pogodili s pojačanjima.

    gkk pojacanja

    Kolika je vjerojatnost da Anzulović ostane trener i sljedeće sezone?

    Iskreno, po meni jako mala. Napravio je u ove dvije godine vrhunski posao i u ljudskoj je prirodi da želi napredovati, da želi ići dalje, i ja ga po tom pitanju u potpunosti razumijem. Tu nema nema nikakvih problema, narušenih odnosa.

    Pretpostavljam da već baratate s imenima trenera koji bi ga mogli naslijediti?

    Imamo puno opcija, puno ljudi se nudi, međutim to nije odluka koja se može donijeti preko noći. Moramo sjesti i dobro razmisliti, jer to je za mladu momčad poput naše najvažnija stvar. Ukratko, treba nam netko tko će nastaviti tamo gdje je Anzulović stao.

    Dolazi li u obzir i strani trener?

    Kažem, sve opcije su otvorene, domaći, strani, a sve bi trebalo biti poznato najkasnije kroz mjesec dana.

    Dio navijača priželjkuje igranje u ABA 2 ligi. Imate li ambicija igranja u njoj?

    Iskreno, ta me liga ne zanima. Da bi igrali u njoj morate imati barem 15 seniorskih igrača. Kad igrate dvije utakmice tjedno mladi igrači ne mogu se pravilno razvijati, jer nemaju vremena za kvalitetan trening. Ne želimo igrati regionalnu ligu i jer smo lani osigurali nastup u ABA 1, pa nas nisu pustili unutra. Samim tim, što se mene tiče, tu ligu ne priznajemo. To je privatna liga koju ne priznaje ni HKS, a s kojim imamo vrhunske odnose. Tako ne vidim razlog zbog čega bi igrali u njoj.

    gkk kk split 271017 24

    Spomenuli ste na početku financije. Kako klub stoji trenutno po tom pitanju?

    Dug od prošle godine je saniran, a igračima se kasni neke dvije plaće, koje će biti riješene kroz narednih mjesec dana. Tako da duga nema, bit ćemo na nekoj pozitivnoj nuli ili s nekim minimalnim minusom, tako da sam po tom pitanju jako zadovoljan.

    Hoće li se budžet za sljedeću sezonu nešto drastično mijenjati?

    Bit će sličan ovosezonskom, potrošti ćemo koliko imamo, bez stvaranja dugova. Ove sezone za plaće igrača potrošli smo milijun kuna, bez stanarine i hranarine, što je minimalno ulaganje. Prošlogodišnja ekipa bila je tri, četiri puta skuplja.

    Što je s upravom, Bašar Egemen cijelu je sezonu izgurao kao v.d. predsjednika? Hoće li se uskoro ići u izbor predsjednika?

    Ove godine je izborna skupština, tako da će se krajemo petog mjeseca birati novi predsjednik i novi članovi uprave, koji će morati donijeti određena financijska sredstva u klub, tako da i tu imamo puno posla.

    Izgurali ste prvu sezonu na mjestu direktora kluba. Jeste možda požalili što ste se prihvatili toga, s obzirom na sav stres koji nosi taj posao?

    Drago mi je što sam pristao na ovaj posao. Tim više jer sam imao razumijevanje i podršku kući, od obitelji. Bez toga bi bilo puno teže jer ovaj posao iziskuje puno vremena, nekad sam na putu po nekoliko dana, nema me ujutro, navečer. Čak sam malo zanemario ženu i dijete, ali takva je situacija bila. Ova sezona bila je krizna i moralo se dati sve od sebe da spasimo klub. Da smo nastavili raditi kao prijašnjih godina možda bi ušli u polufinale, finale, ali za dvije godine kluba ne bi bilo. Dakle, morali smo biti odgovorni.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Zbog šverca migranata kod Knina pritvoren i kazneno...

    Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su kriminalističko istraživanja nad državljaninom Poljske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela šverca migranata i krivotvorenje isprave. U srijedu,...

    Održana velika akcija čišćenja mora i podmorja u...

    Prošloga se tjedna u ACI marini Vodice održala velika akcija čišćenja mora i podmorja. ACI d.d. već dugi niz godina potiče članove lokalnih zajednica...

    Bez struje u srijedu 24. travnja otok Murter,...

    U srijedu, 24. travnja od 9 do 12 sati bez električne energije bit će potrošači na području Tisnog, Ivinja, Jezera, Betine, Murtera, Pirovca, Pirovačkog...

    Deratizacija na području Općine Promina 24. i 25....

    Proljetna preventivna sustavna deratizacija Općine Promina bit će provedena u razdoblju od 24. do 25. travnja 2024. Deratizacija će se provesti parafinskim mamcima s...

    NAJNOVIJE

    Zbog šverca migranata kod Knina pritvoren i kazneno prijavljen Poljak (24)

    Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su kriminalističko istraživanja nad državljaninom Poljske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela šverca migranata i krivotvorenje isprave. U srijedu,...

    Održana velika akcija čišćenja mora i podmorja u ACI marini Vodice

    Prošloga se tjedna u ACI marini Vodice održala velika akcija čišćenja mora i podmorja. ACI d.d. već dugi niz godina potiče članove lokalnih zajednica...

    Bez struje u srijedu 24. travnja otok Murter, Tisno, Pirovac i okolica

    U srijedu, 24. travnja od 9 do 12 sati bez električne energije bit će potrošači na području Tisnog, Ivinja, Jezera, Betine, Murtera, Pirovca, Pirovačkog...

    Deratizacija na području Općine Promina 24. i 25. travnja

    Proljetna preventivna sustavna deratizacija Općine Promina bit će provedena u razdoblju od 24. do 25. travnja 2024. Deratizacija će se provesti parafinskim mamcima s...