Ivan Bulat o prvoj ligi, Perkoviću, ‘zlim jezicima’…

Iako je riječ samo o prestižnoj tituli, lijepo zvuči – Šibenik jesenski prvak 2.HNL. Navijačima narančastih već rastu ‘zazubice’ od pomisli da na kraju sezone na Šubićevac sleti i ona ‘prava’ titula, koja će ih lansirati u prvu ligu. Koja se već dugo sanja, ali nikako da se dosanja. Možda je to ta sezona. Nadamo se da jeste. Pet bodova prednosti pred Varaždinom, najvećim konkurentom za plasman u elitni rang, jest i puno i malo.

– Bitno je biti pravi na proljeće, onda možeš imati i pet bodova minusa i nadoknadit ćeš to. Ne želimo se osvrtati na druge klubove, na Varaždin ili bilo koga drugog. Okrenuti smo sebi, svojim ciljevima – kaže Ivan Bulat, koordinator za sportska pitanja šibenskog drugoligaša.

nk sibenik 1

Je li očekivao da će narančasti biti jesenski prvaci, s pet bodova prednosti pred najvećim konkurentom za 1.HNL.

– Od prvog dana vjerovao sam u ovu ekipu, da može napraviti dobar rezultat, ali nismo se razbacivali velikim najavama, već smo išli utakmicu po utakmicu, što će biti ‘recept’ i za proljeće. Znali smo da imamo kvalitetu i neću reći da sam iznenađen, ali da sam vrlo zadovoljan, to je neosporno – ističe Bulat.

On i brat Josip Bulat, predsjednik Nadzornog odbora, čvrsto su stajali iza trenera Borimira Perkovića, od prvog dana.

– Najlakše je nakon poraza, nakon koje loše partije raditi velike rezove, stvarati dramu, nered. Od kada je došao u klub govorili smo da Perkovića vidimo kao dugotrajno rješenje, jer smo znali kakav je trener. Znali smo što želimo, koji nam je cilj, da težimo stabilnosti – kaže Ivan Bulat.

nk sibenik bulat borimir perkovic 310817 2

I onda pitanje svih pitanja. Može li Šibenik u prvu ligu?

– Imamo dobru atmosferu, kemiju u momčadi, a to je jedan od najvažnijih preduvjeta. Uz jedno, dva ciljana pojačanja možemo napraviti taj iskorak. Od kada smo došli u klub nakon svakog prijelaznog roka bili smo bolji i želimo nastaviti u tom ritmu. Jer kad uđemo u prvu ligu želimo biti što ekipiraniji, pojačati se sa svega par igrača, a ne dovoditi ih masovno. Dakle, jedan od ciljeva jest zadržati gro sadašnje ekipe i onda je samo nadograditi – objašnjava Bulat.

Neki igrači Šibenika već su tražena ‘roba’?

– Imamo dosta upita za Marka Bulata, postoji interes drugih klubova i za Nediljka Labrovića i za Princea, ali treba biti pametan. Mislim da će bolju cijenu postići kao prvoligaški, nego kao drugoligaški igrači. Ima tu još kvalitetnih igrača poput Celića, Vukorepe, Roce, Pecolaja. To je ono na što smo posebno ponosni, da gro ekipe čine domaći momci – ističe Bulat.

Za kraj ga pitamo što bi poručio ‘zlim jezicima’ koji tvrde da Šibenik ne želi u prvu ligu?

– Ne znam što bih rekao, kako odgovoriti na takve nelogične tvrdnje. Nemam energije za takve borbe, zlih jezika će uvijek biti, bez ikakve odgovornosti. Za razliku od nas koji smo 24 sata u klubu i radimo za njegovo dobro, ono što je u njegovom najboljem interesu. A da smo na dobrom putu pokazuju i rezultati. Htio bih se ovim putem zahvaliti svima koji su nam podrška, koji su nam vjetar u leđa. A oni zlonamjerni, koji pričaju svašta, na kraju se obično poklope ušima – zaključio je Ivan Bulat.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.